0
K pokladně

Masové koule se středomořskou omáčkou

Masové koule se středomořskou omáčkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Mleté hovězí maso
1.5 ks Bílé pečivo
100 ml Mléko
1 ks Vejce
1 balení Středomořská omáčka EveryDay
1 lžíce Koření na mleté maso
1 svazek Jarní cibulka
1 hrst Hladkolistá petržel
1 lžíce Olej
100 g Mozzarella
300 g Těstoviny
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. krok

Nejprve nakrájejte bílé pečivo na kostičky a zalijte jej mlékem, aby se do něho vsáklo. Přidejte mleté maso. Do směsi dále rukou zamíchejte vejce a nasekanou jarní cibulku, hrst nasekané hladkolisté petrželky a směs koření na mleté masa. Směs dosolte, opepřete a nechte ji odpočívat v pokojové teplotě.

2. krok

Mezitím nalijte do zapékací mísy nebo pánve vhodné na pečení trochu oleje. Mokrýma rukama tvořte z masové směsi kuličky a vyskládejte je vedle sebe.

3. krok

V troubě předehřáté na 180 stupňů předpečte masové kuličky, tak aby se na povrchu tzv. zatáhly, bude to trvat cca 15 - 20 minut.

4. krok

Nyní k masu přilijte Středomořskou omáčku a dále pečte asi 10 - 15 minut.

5. krok

Nakonec povrch posypte nastrouhaným sýrem a dopékejte, dokud se sýr neroztaví. Podávejte s těstovinami.

Nakupte potřebné ingredience

Mleté hovězí maso (1balení)

Bílé pečivo (1.5 ks)

Mléko (100 ml)

Vejce (1 ks)

Středomořská omáčka EveryDay (1balení)

Koření na mleté maso (1 lžíce)

Jarní cibulka (1svazek)

Hladkolistá petržel (1hrst)

Olej (1 lžíce)

Mozzarella (100 g)

Těstoviny (300 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)