Objevte naše nové funkce a vychytávky pro ještě příjemnější nakupování. Všechny novinky na jednom místě. rozbalit

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Těsto nejlépe den předem

Nejdříve ručním mixérem vymícháme ve větší míse máslo a moučkový cukr a vanilkový cukr. Vznikne hladký nadýchaný krém, do kterého teď vyklepneme jedno vajíčko a znovu krátce rozmixujeme. Teď do mísy přidáme hladkou mouku a špetku soli. Vezmeme si vařečku a směs mícháme, dokud nevznikne těsto. Je důležité, aby si teď těsto odpočalo. Zabalíme ho do potravinářské folie a dáme ho do lednice nejlépe přes noc.

2. Povolené těsto vykrajujeme

Před vykrajování si předem těsto vyndáme z lednice, aby trochu povolilo a dalo se lépe rozválet. Teď si hladkou moukou posypte vál a váleček, aby se vám na ně těsto nelepilo. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a z každé vyválíme placku asi 0,5 cm tenkou. Pokud máme razítko na sušenky, také si ho posypeme hladkou moukou a pěkně ho orazítkujeme po celé ploše. Potom si vezmeme kulaté vykrajováno a jednotlivé sušenky vykrájejme.

3. Pečeme dozlatova

Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Plech se sušenkami dáme asi na 15 minut do lednice, vzor bude při pečení lépe držet tvar. Po čtvrt hodině dáme sušenky péct asi na 10 – 15 minut, než jim začnou zlátnout okraje.

4. Máte chuť na marmeládu nebo oříšky?

Upečené sušenky necháme zchladnout a podáváme je s citrusovými marmeládami nebo oříškovým krémem.

Ingredience

1 ks OVUS Farmářská vejce velikost M, 6ks
80 g TTD Moučka cukr 1kg

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo