Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejeme na 180 a formu o průměru 18 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Nyní se vrhneme na přípravu těsta. Velmi změklé máslo vyšleháme spolu s cukrem do hladké a nadýchané pěny, trvá to cca 4 minuty. Nyní po jednom přidáváme žloutky a vždy šleháme po 1 minutu, než se každý žloutek zašlehá.
Poté přišleháme mléko, mouku, mandle, špetku soli a kypřící prášek. Vznikne nám husté těsto, ve vedlejší míse vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do připraveného těsta.
Našlehané těsto přelijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut, ještě raději zkusíme párátkem, poté necháme ve formě vychladnout.
Když je korpus vychladlý, vyndáme ho z formy a můžeme si připravit krém. Mascarpone smícháme se smetanovým sýrem a se lžící moučkového cukru. Korpus pomažeme krémem, ozdobíme jahodami, a nakonec posypeme mandlovými plátky.