Mandlový dortík s mascarpone krémem a jahodami

Mandlový dortík s mascarpone krémem a jahodami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

130 g Máslo (na těsto)
100 g Třtinový cukr (na těsto)
4 ks Vejce (na těsto)
170 g Mléko (na těsto)
100 g Mleté mandle (na těsto)
110 g Hladká mouka (na těsto)
1 lžička Kypřící prášek (na těsto)
200 g Mascarpone (na krém)
100 g Smetanový sýr (na krém)
1 lžíce Moučkový cukr (na krém)
300 g Jahody (na krém)
1 hrst Mandlové plátky (na krém)

Postup přípravy

1. Předehřejeme troubu a vysypeme/vymažeme formu

Troubu předehřejeme na 180 a formu o průměru 18 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Začneme připravovat těsto

Nyní se vrhneme na přípravu těsta. Velmi změklé máslo vyšleháme spolu s cukrem do hladké a nadýchané pěny, trvá to cca 4 minuty. Nyní po jednom přidáváme žloutky a vždy šleháme po 1 minutu, než se každý žloutek zašlehá.

3. Dokončíme těsto

Poté přišleháme mléko, mouku, mandle, špetku soli a kypřící prášek. Vznikne nám husté těsto, ve vedlejší míse vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do připraveného těsta.

4. Přelijeme do formy a pečeme

Našlehané těsto přelijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut, ještě raději zkusíme párátkem, poté necháme ve formě vychladnout.

5. Závěr

Když je korpus vychladlý, vyndáme ho z formy a můžeme si připravit krém. Mascarpone smícháme se smetanovým sýrem a se lžící moučkového cukru. Korpus pomažeme krémem, ozdobíme jahodami, a nakonec posypeme mandlovými plátky.

Nakupte potřebné ingredience

Máslo (na těsto) (130 g)

Třtinový cukr (na těsto) (100 g)

Vejce (na těsto) (4 ks)

Mléko (na těsto) (170 g)

Mleté mandle (na těsto) (100 g)

Hladká mouka (na těsto) (110 g)

Kypřící prášek (na těsto) (1lžička)

Mascarpone (na krém) (200 g)

Smetanový sýr (na krém) (100 g)

Moučkový cukr (na krém) (1 lžíce)

Jahody (na krém) (300 g)

Mandlové plátky (na krém) (1hrst)