Do hodinky
1 porce
Předehřejeme si troubu na 170 °C. V hrnečku si necháme rozpustit 40 ml ghee máslo či kokosový olej.
Ve velké míse si smícháme všechny sypké suroviny kromě kokosového cukru (ten potřebujeme až na závěr). Do mísy přidáme ještě 40 g tapiokové mouky, 40 ml oleje a 3-4 lžíce sirupu. Používáme ten, který zrovna máme doma. Rukama zpracujeme těsto.
A nyní je několik možností, jak s těstem dál nakládat. Buď si vyválíme tenčí těsto a pomocí vykrajovátek si připravujeme souměrné sušenky nebo si z těsta připravíme kuličky o velikosti golfového míčku a pomocí razítka vytlačíme sušenky o šířce cca 0,5-1cm. Jestliže zvolíte první variantu, desku si posypte kokososovým cukrem. V případě druhé varianty, můžeme v kokosovém cukru obalit lehce kuličky nebo obalíme razítko před každým použitím.
Sušenky pokládáme na pečící papír a pečeme cca 8 minut. Je důležité je v troubě nenechat déle, mohly by pak být příliš tvrdé.
Vychladlé sušenky sundaváme z plechu. Schováme je do krabice, kde nám po několika dnech ještě krásně změknou.