Makový cheesecake z tvarohu

Makový cheesecake z tvarohu

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Máslové sušenky
105 g Máslo
620 g Tvaroh
50 g Mletý mák
20 g Celý mák
0.25 lžíce Sůl
3 g Vejce
1 ks Jogurt
2 lžíce Podmáslí
140 g Cukr moučka
1 ks Jahody
1 ks Pečící papír
1 ks Želatína

Postup přípravy

1. Krok

Všechny suroviny asi hodinu před pečením vytáhněte z lednice, aby měli pokojovou teplotu a cheesecake se nesrazil.

2. Krok

Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem.

3. Krok

V mixéru rozdrťte sušenky a rozpusťte máslo. Směs vypracujte v písek a vtlačte na dno formy. Dejte na půl hodiny zatuhnout do lednice.

4. Krok

Troubu předehřejte na 160 stupňů a na dno trouby umístěte nádobku s vodou, aby byla v troubě správná vlhkost.

5. Krok

Vyšlehejte tvaroh, cukr, mák a sůl do hladkého krému. Nakonec opatrně metličkou zamíchejte vejce.

6. Krok

Náplň nalijte na vychlazený sušenkový základ a bouchnutím o stůl s formou vyžeňte bublinky.

7. Krok

Pečte cheesecake 30-35 minut. Během pečení troubu neotvírejte, aby se uprostřed nepropadl.

8. Krok

Po upečení vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechejte v ní cheesecake asi hodinu vychladnout. Poté ho přemístěte do lednice a nechejte alespoň 5 hodin vychladit.

9. Krok

Jakmile bude dort vychlazený, odstraňte ho z formy. Koláč přemístěte na tác.

10. Krok

Půlku sáčku želatiny dejte na 5 minut do studené vody v poměru dle návodu. Smíchejte kelímek jogurtu a 1 lžíci cukru. Potom jemně zahřejte želatinu a přidejte dvě lžíce jogurtu s cukrem.

11. Krok

Nakonec přilijte směs do zbytku jogurtu a přelijte přes cheesecake. Dejte na tři hodiny chladit do lednice.

12. Krok

Nakonec ozdobte jahodami a podávejte.

Nakupte potřebné ingredience

Máslové sušenky (200 g)

Máslo (105 g)

Tvaroh (620 g)

Mletý mák (50 g)

Celý mák (20 g)

Sůl (0.25 lžíce)

Vejce (3 g)

Jogurt (1 ks)

Podmáslí (2 lžíce)

Cukr moučka (140 g)

Jahody (1 ks)

Pečící papír (1 ks)

Želatína (1 ks)