Do hodinky
1 porce
Všechny suroviny asi hodinu před pečením vytáhněte z lednice, aby měli pokojovou teplotu a cheesecake se nesrazil.
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem.
V mixéru rozdrťte sušenky a rozpusťte máslo. Směs vypracujte v písek a vtlačte na dno formy. Dejte na půl hodiny zatuhnout do lednice.
Troubu předehřejte na 160 stupňů a na dno trouby umístěte nádobku s vodou, aby byla v troubě správná vlhkost.
Vyšlehejte tvaroh, cukr, mák a sůl do hladkého krému. Nakonec opatrně metličkou zamíchejte vejce.
Náplň nalijte na vychlazený sušenkový základ a bouchnutím o stůl s formou vyžeňte bublinky.
Pečte cheesecake 30-35 minut. Během pečení troubu neotvírejte, aby se uprostřed nepropadl.
Po upečení vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechejte v ní cheesecake asi hodinu vychladnout. Poté ho přemístěte do lednice a nechejte alespoň 5 hodin vychladit.
Jakmile bude dort vychlazený, odstraňte ho z formy. Koláč přemístěte na tác.
Půlku sáčku želatiny dejte na 5 minut do studené vody v poměru dle návodu. Smíchejte kelímek jogurtu a 1 lžíci cukru. Potom jemně zahřejte želatinu a přidejte dvě lžíce jogurtu s cukrem.
Nakonec přilijte směs do zbytku jogurtu a přelijte přes cheesecake. Dejte na tři hodiny chladit do lednice.
Nakonec ozdobte jahodami a podávejte.