0
K pokladně

Laskonky

Laskonky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Karamelové salko
250 g Máslo
150 g Hořká čokoláda
75 g Hera
3 ks Bílek
60 g Kokos
50 g Namleté ořechy
80 g Cukr moučka
160 g Cukr krupice

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Bílky s cukrem krupice ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme cukr moučku, kokos a ořechy.

2. Na plech

Na plech si dáme pečící papír a na něj pak tvoříme lžičkou laskonky. Je lepší, pokud máte formičku na laskonky a nebo nějakou nižšší oválnou formičku. Tu položíte na pečící papír, do ní lžičkou dáte menší porci hmoty a pravítkem můžete uhladit. Formičku pak nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte celý plech. Tvar pěkně drží a laskonky jsou jedna jako druhá. Je lepší dělat nižšší laskonky než zbytečně vysoké, ty by se pak pekly dlouho.

3. Pečeme

Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.

4. Na krém

Na krém vyšlehejte salko s máslem dohladka. Hrudkám zabráníte, když budou mít obě suroviny stejnou teplotu. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou zdobicí špičkou a nastříkejte ho na polovinu laskonek. Přiklopte je suchými laskonkami.

5. Na závěr

Na polevu rozehřejte čokoládu s tukem dohladka a laskonky polevou pokropte – dobře to jde vidličkou nebo lžičkou.

Nakupte potřebné ingredience

Karamelové salko (1balení)

Máslo (250 g)

Hořká čokoláda (150 g)

Hera (75 g)

Bílek (3 ks)

Kokos (60 g)

Namleté ořechy (50 g)

Cukr moučka (80 g)

Cukr krupice (160 g)