Do dvou hodin
1 porce
Mleté maso zprudka osmahněte na trošce oleje, maso zalijte omáčkou na těstoviny a nechte asi 20 minut povařit.
Mezitím si z másla a mouky připravte světlou jíšku, kterou zalijte horkým mlékem. Pak za stálého míchání nechte mléko zhoustnout do konzistence omáčky. Omáčku osolte, opepřete a posypte čerstvě nastrouhaným (3 strouhnutí) muškátovým oříškem a zamíchejte.
Těstoviny dejte předvařit do osolené vroucí vody do poloměkka. Zapékací mísu vymažte máslem, na její dno dejte vrstvu masa, na maso nalijte trochu bešamelu a teď vše překryjte vrstvou těstovin.
Na těstoviny opět nandejte vrstvu masa, na něj bešamel, nyní pár plátků nakrájené morazelly a opět vrstvu těstovin. Takto pokračujte s vrstvením, dokud máte suroviny. Vrchní vrstvu by mělo tvořit maso s bešamalem a větším množstvím mozarelly.
Mísu poté vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte zhruba 45 minut. Po vyjmutí z trouby nechte lasagne chvilku odstát a nakrájené je podávejte.