Lasagne s mletým masem

Lasagne s mletým masem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Mleté maso
3 lžíce Hladká mouka
3 lžíce Máslo
400 g Rajčatová omáčka
1 ks Muškátový ořech
2 ks Mozzarella
300 g Lasagne
2 lžíce Olej
2 lžíce Máslo
50 ml Mléko

Postup přípravy

1. Mleté maso

Mleté maso zprudka osmahněte na trošce oleje, maso zalijte omáčkou na těstoviny a nechte asi 20 minut povařit.

2. Jíška

Mezitím si z másla a mouky připravte světlou jíšku, kterou zalijte horkým mlékem. Pak za stálého míchání nechte mléko zhoustnout do konzistence omáčky. Omáčku osolte, opepřete a posypte čerstvě nastrouhaným (3 strouhnutí) muškátovým oříškem a zamíchejte.

3. Začínáme s těstovinami

Těstoviny dejte předvařit do osolené vroucí vody do poloměkka. Zapékací mísu vymažte máslem, na její dno dejte vrstvu masa, na maso nalijte trochu bešamelu a teď vše překryjte vrstvou těstovin.

4. Vrstvíme

Na těstoviny opět nandejte vrstvu masa, na něj bešamel, nyní pár plátků nakrájené morazelly a opět vrstvu těstovin. Takto pokračujte s vrstvením, dokud máte suroviny. Vrchní vrstvu by mělo tvořit maso s bešamalem a větším množstvím mozarelly.

5. Zapékáme

Mísu poté vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte zhruba 45 minut. Po vyjmutí z trouby nechte lasagne chvilku odstát a nakrájené je podávejte.

Nakupte potřebné ingredience

Mleté maso (500 g)

Hladká mouka (3 lžíce)

Máslo (3 lžíce)

Rajčatová omáčka (400 g)

Muškátový ořech (1 ks)

Mozzarella (2 ks)

Lasagne (300 g)

Olej (2 lžíce)

Máslo (2 lžíce)

Mléko (50 ml)