Do hodinky
1 porce
Z rozdrobených kvasnic s trochou vlažného mléka a cukru připravte kvásek. Nechte ho na teplém místě vzejít a pak ho zapracujte k ostatním ingrediencím – oběma moukám, žloutku a vejci, majonéze, zbytku cukru a mléka, rozpuštěnému máslu, rumu a vanilkovému extraktu. Hněťte těsto asi 10 minut.
Nechte ho kynout na teplém místě asi 90 minut. Těsto tím téměř zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto přendejte do máslem vymazaného pekáče a mokrými prsty ho roztáhněte po celé ploše. Koláč nechte ještě cca 10 minut pod utěrkou dokynout. Povrch poklaďte nakrájenými švestkami a posypte drobenkou, kterou vytvořte ručním zpracováním studeného másla, cukru, hrubé mouky a nastrouhaného marcipánu.
Koláč pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.