Do dvou hodin
1 porce
Ve vyšším kastrolu přivedeme k varu 400 ml osolené vody, za stálého míchání vsypeme polentu. Instantní polentu vaříme 3 minuty na mírnou teplotu, nesmíme zapomenout míchat, aby se neudělaly hrudky. Na závěr vmícháme ricottu
Vymažeme menší pekáč olivovým olejem, vložíme do něj polentu a pečeme na 200 °C asi 30 – 40 minut dozlatova. Po 10 minutách zapékání polenty, povrch potřeme olivovým olejem a dopečeme tak, aby polenta vytvořila krustu.
Maso očistíme, nařízneme, naklepeme na tenké plátky. Papriky si rozpůlíme a půlku žluté i červené rozkrájíme na proužky. Jednotlivé porce masa ochutíme solí, pepřem, na maso položíme baby špenát, plátek slaniny, proužky žluté a červené papriky. Maso přeložíme a spojíme párátky.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, masové kapsy smažíme z obou stran 3 minuty. Poté vložíme maso do zapékací misky a vložíme do trouby na 15 minut.
Rajčata nakrojíme do kříže, vložíme do sítka a ve dřezu spaříme aspoň 1 litrem vroucí vody, poté snadno oloupeme slupku. Rajčata nakrájíme na kostky.
Na pánvi na lžíci olivového oleje osmažíme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, dusíme 5 minut. Poté přidáme papriky, olivy, kapary, rozmarýn, sůl, pepř. Necháme povařit 5 minut, aby se chutě propojily.
Na talíř servírujeme rajčatovou salsu, na ni položíme porci polenty a masa.