Kung Pao od Besky

Kung Pao od Besky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Kuřecí stehna
1 lžička Jedlá soda
2 lžíce Kukuřičný škrob
2 ks Chilli papričky
2 ks Červené papriky
4 lžíce Slunečnicový olej
80 g Arašídy
1 špetka Sůl
1 ks Jarní cibulka
4 cm Zázvor (omáčka)
2 ks Česnek (omáčka)
1 lžíce Rýžový ocet (omáčka)
2 lžíce Sójová omáčka (omáčka)
3 lžíce Víno (omáčka)
1 lžička Pepř (omáčka)
1 lžíce Cukr (omáčka)

Postup přípravy

1. Připravte si maso

Kuřecí stehna nakrájejte na kousky, vložte do mísy, přidejte sůl, sodu, kukuřičný škrob, zalijte vodou, promíchejte a dejte na 20min do chladu.

2. Promíchejte ingredience

Připravte si omáčku, nastrouhejte zázvor a česnek. V misce smíchejte rýžový ocet, vodu, sójovou omáčku, rýžové víno, koření, cukr a zázvor a česnek. Promíchejte.

3. Osmažíme a jíme

Chilli papričky nakrájejte nadrobno a chvíli je smažte na rozpálené pánvi s olejem a vyjměte. Na ochuceném oleji začněte smažit kousky kuřecích stehen, dokud nezezlátnou. Přidejte nakrájené papriky, arašídy a vše zalijte připravenou omáčkou. Zredukujte na požadovanou konzistenci. (Besky doporučuje zredukovanou omáčku, která je "lepkavá" na oko.)

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí stehna (500 g)

Jedlá soda (1lžička)

Kukuřičný škrob (2 lžíce)

Chilli papričky (2 ks)

Červené papriky (2 ks)

Slunečnicový olej (4 lžíce)

Arašídy (80 g)

Sůl (1špetka)

Jarní cibulka (1 ks)

Zázvor (omáčka) (4cm)

Česnek (omáčka) (2 ks)

Rýžový ocet (omáčka) (1 lžíce)

Sójová omáčka (omáčka) (2 lžíce)

Víno (omáčka) (3 lžíce)

Pepř (omáčka) (1lžička)

Cukr (omáčka) (1 lžíce)