Do půl hodinky
1 porce
Krevety si oloupeme dle návodu kuchařů z restaurace Alforno, který najdete na našem Rybím speciálu. Na pánvičce si rozpálíme extra panenský olivový olej, přidáme oloupané krevety, chilli a česnek. Průběžně mícháme.
Jakmile krunýře krevet zčervenají, přidáme k nim na pánvičku koňak či brandy. Korýši do sebe krásně nasají zajímavou chuť alkoholu. Jakmile se alkohol vypaří, přidáme máslo a najemno nasekanou petrželku. V tu chvíli už vypneme plamen a necháme vše dojít na chladnoucí pánvi.
Na závěr si v misce smícháme dohromady listy rukoly, olivový olej a sušená rajčata. Pokud bychom ho zamíchali dřív, rukola díky oleji zvadne. Proto přípravu necháváme až na konec. Salát podáváme na talíři obložený krevetami, které polijeme zbylou omáčkou (nelijeme ji však na listy salátu).
Pokud chcete na vlastní oči vidět, jak tento pokrm připravují profesionálové z pražské restaurace Alforno, podívejte se na náš Rybí speciál. Najdete tam hned několik videí o rybí gastronomii, které jsme pro vás připravili s tamními kuchaři.