Krevetový salát

Krevetový salát

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Krevety
1 ks Sušená rajčata
1 ks Rukola
1 ks Olivový olej
1 ks Česnek
1 ks Máslo
1 ks Chilli papričky
1 ks Petržel
1 ks Pepř
0.1 ks Koňak

Postup přípravy

1. Krevety jdou na pánev

Krevety si oloupeme dle návodu kuchařů z restaurace Alforno, který najdete na našem Rybím speciálu. Na pánvičce si rozpálíme extra panenský olivový olej, přidáme oloupané krevety, chilli a česnek. Průběžně mícháme.

2. Už se červenají

Jakmile krunýře krevet zčervenají, přidáme k nim na pánvičku koňak či brandy. Korýši do sebe krásně nasají zajímavou chuť alkoholu. Jakmile se alkohol vypaří, přidáme máslo a najemno nasekanou petrželku. V tu chvíli už vypneme plamen a necháme vše dojít na chladnoucí pánvi.

3. Salát až nakonec

Na závěr si v misce smícháme dohromady listy rukoly, olivový olej a sušená rajčata. Pokud bychom ho zamíchali dřív, rukola díky oleji zvadne. Proto přípravu necháváme až na konec. Salát podáváme na talíři obložený krevetami, které polijeme zbylou omáčkou (nelijeme ji však na listy salátu).

4. Kuchaři v akci

Pokud chcete na vlastní oči vidět, jak tento pokrm připravují profesionálové z pražské restaurace Alforno, podívejte se na náš Rybí speciál. Najdete tam hned několik videí o rybí gastronomii, které jsme pro vás připravili s tamními kuchaři.

Nakupte potřebné ingredience

Krevety (1 ks)

Sušená rajčata (1 ks)

Rukola (1 ks)

Olivový olej (1 ks)

Česnek (1 ks)

Máslo (1 ks)

Chilli papričky (1 ks)

Petržel (1 ks)

Pepř (1 ks)

Koňak (0.1 ks)