Králík pečený na kořenové zelenině

Králík pečený na kořenové zelenině

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. IDEÁLNÍ MASO PRO DĚTI

Seznamte děti s králičím masem už v útlém věku. Nejenže skvěle chutná, ale na 100 gramů obsahuje cca jen 8,5 gramů tuku a minimum cholesterolu – zkrátka ideál pro vaše benjamínky. A v naší řadě EveryDay seženete králičí stehno za skvělou cenu v top kvalitě.

2. PŘIPRAVÍME ZELENINU

Kořenovou zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostičky. Ve větší pánvi zeleninu orestujte na másle s troškou oleje. Když je zelenina lehce zlatá, přendejte ji i s tukem do pekáče.  

3. PŘIDÁME KRÁLÍKA

Králičí stehna omyjte, osušte papírovou utěrkou a z obou stran je osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Položte je na zeleninu, přidejte bylinky, 5 kuliček jalovce a asi 50 ml vody, zaklopte nebo přikryjte alobalem.  

4. PEČEME STEHNA

Pekáč dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 40 minut, po této době maso odkryjte a vše dopečte dozlatova. Během této doby maso přelévejte výpekem. 

5. SERVÍRUJEME

Servírujte ideálně s bramborovou kaší. 

6. VÍCE INSPIRACE V KLUBU BENJAMÍNEK

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Ingredience

2 ks Mrkev
2 ks Petržel
1 kousek Celer
1 lžíce Máslo
1 lžíce Olej
1 snítek Čerstvý rozmarýn
1 snítky Čerstvý tymián
1 špetka Pepř
1 špetka Sůl
1 balení Brambory (na kaši)