Do dvou hodin
1 porce
Seznamte děti s králičím masem už v útlém věku. Nejenže skvěle chutná, ale na 100 gramů obsahuje cca jen 8,5 gramů tuku a minimum cholesterolu – zkrátka ideál pro vaše benjamínky. A v naší řadě EveryDay seženete králičí stehno za skvělou cenu v top kvalitě.
Kořenovou zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kostičky. Ve větší pánvi zeleninu orestujte na másle s troškou oleje. Když je zelenina lehce zlatá, přendejte ji i s tukem do pekáče.
Králičí stehna omyjte, osušte papírovou utěrkou a z obou stran je osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Položte je na zeleninu, přidejte bylinky, 5 kuliček jalovce a asi 50 ml vody, zaklopte nebo přikryjte alobalem.
Pekáč dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 40 minut, po této době maso odkryjte a vše dopečte dozlatova. Během této doby maso přelévejte výpekem.
Servírujte ideálně s bramborovou kaší.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.