Králičí vývar

Králičí vývar

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Rabbit Králík celý bez hlavy (cca 1,3kg)
1 ks Mrkev (cca 200g)
1 ks Petržel (cca 300g)
1 ks Celer (cca 830g)
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
100 ml J.P.Chenet Chardonnay barrique víno bílé 0,75l
3 ks Drana Jalovec celý 20g
10 ks J.C. Horn Nové koření celé 15g
3 ks J.C. Horn Bobkový list 4g
5 ks Vitana Pepř černý celý 18g
2 plátky Rozmarýn květináč "13 cm”
3 plátky Tymián květináč "13 cm”
1 lžíce Gold Flower slunečnicový olej 1l
2 ks Hřib hnědý čerstvý koš 400g
1 lžíce Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
1 ks Avokádo Mořská sůl 110g

Postup přípravy

1. Nejprve vaříme

Na oleji opečeme na poloviny rozkrojenou kořenovou zeleninu. Až začne hnědnout, přidáme králičí kosti, koření a bylinky. Obsah zalijeme vínem a necháme asi 2 minuty vařit, aby se vypařil alkohol. Pak přilijeme studenou vodu a přivedeme k varu. Poté plamen ztlumíme a vývar táhneme ještě asi 3 hodiny. Případně přilijeme vodu.

2. Polévka musí být čistá

Po této době vývar zcedíme přes jemné síto. Pokud vývar není čirý podle našich představ, ušleháme vaječný bílek a vzniklý sníh poklademe na povrch polévky. Na něj se nachytá veškerý kal a pak ho jen jednoduše odendáme z hladiny polévky.

3. Přidáme oblíbenou zeleninu

Nakrájíme do polévky zeleninu, kterou máme rádi a povaříme ji do měkka, dosolíme ji.

4. Opečeme hříbky

Očištěné hříbky nakrájíme na plátky a na másle je z obou stran opečeme.

5. Můžeme podávat

Polévku servírujeme s orestovanými hříbky.

Nakupte potřebné ingredience

Rabbit Králík celý bez hlavy (cca 1,3kg) (1 ks)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Petržel (cca 300g) (1 ks)

Celer (cca 830g) (1 ks)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

J.P.Chenet Chardonnay barrique víno bílé 0,75l (100 ml)

Drana Jalovec celý 20g (3 ks)

J.C. Horn Nové koření celé 15g (10 ks)

J.C. Horn Bobkový list 4g (3 ks)

Vitana Pepř černý celý 18g (5 ks)

Rozmarýn květináč "13 cm” (2plátky)

Tymián květináč "13 cm” (3plátky)

Gold Flower slunečnicový olej 1l (1 lžíce)

Hřib hnědý čerstvý koš 400g (2 ks)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (1 lžíce)

Avokádo Mořská sůl 110g (1 ks)