Do hodinky
1 porce
Gril si rozpálíme na 250 stupňů. Džem necháme rozpustit v rozpáleném rendlíčku a pořádně ho rozmícháme. Přidáme 2 lžičky třtinového cukru, 4 lžíce kečupu, lžičku hořčice, 2 lžičky worchesteru a sůl pepř podle naší chuti. Nakonec přilijeme přes prst whiskey a necháme povařit, aby se nám odpařil alkohol.
Nahřejeme si misku a přilijeme olivový olej. Přidáme natrhané bylinky a necháme je odpočívat v olejové lázni.
Maso trochu potřeme olejem a šup s ním na gril. Grilujeme z každé strany cca 2 minuty podle tloušťky. Vždycky však před otočením čekáme, až se maso pustí roštu. Opečené steaky vyndáme a necháme odpočinout v připravené bylinkové lázni. Podle chuti osolíme a opepříme.
Zatímco se grilují steaky, rozpůlíme jarní cibulku, potřeme jí olejem a vložíme na gril. Chléb rozkrojíme napůl, uvnitř prokrojíme kapsu a necháme ohřát. Hotové cibulky vyndáme a vložíme do bylinkové lázně.
Steak rozkrojíme napůl a pak nakrájíme na plátky, ale pozor – krájíme přes vlákno. Do kapsy v chlebu pita vložíme připravenou BBQ omáčku, cibulku a nakonec plátky šťavnatého masíčka. Doporučujeme zapít dobrým pivem nebo červeným vínem.