Do dvou hodin
1 porce
Nejprve připravíme těsto. Na vál nasypeme mouku a doprostřed uděláme důlek. Do něj dáme máslo pokrájené na kostičky, sůl, 3 žloutky a přilijeme vodu. Vše dobře zpracujeme a vytvoříme hladké, nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a na hodinu uložíme do lednice.
Troubu rozehřejeme na 190 °C a formu vymažeme máslem.
Vychladlé těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát silný 3–5 mm a velký tak, aby pokryl formu i s okraji. Těsto opatrně přeneseme do formy a jemně ho do ní vtlačíme. Části přečnívající přes okraj odkrojíme a těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Na těsto položíme pečící papír a vysypeme například fazole, aby těsto zatížily. Pečeme 20 minut.
Cibuli a česnek oloupeme a společně se slaninou nakrájíme na kostičky. Vše vložíme na pánev a restujeme dozlatova.
Řepu nakrájíme na tenké plátky a smetanu prošleháme s vejci, solí a pepřem.
Na předpečené těsto naskládáme vrstvu červené řepy, pak zasypeme polovinou směsi z opečené slaniny, česneku, cibule a přidáme na kousky natrhaný kozí sýr. Toto vrstvení ještě jednou opakujeme a nakonec vše zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou. Vložíme do trouby a necháme dalších 20 minut péct.