Karotková srdíčka

Karotková srdíčka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Nastrouhaná mrkev
1 ks Vejce
40 g Strouhaná mozzarella nebo cheddar
3 lžíce Mandlová mouka
1 lžíce Hladká mouka
3 špetka Sůl (dle slanosti sýra)

Postup přípravy

1. Mrkev pro děti s láskou a s chutí

Umínili si vaši raubíři, že jim přestala chutnat mrkvička? V klubu Benjamínek jsme přišli na způsob, jak ji lišácky propašovat zpět do jídelníčku. Stačí ji použít jako základ do těsta na křupavé opékané placičky, do kterých se děti zakousnout s nadšením.

2. Zpracujeme mrkev

Nejprve omytou a oloupanou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte ji do misky, zalijte horkou vodou a dejte na cca 4 minuty do mikrovlnné trouby. Pak ji slijte, vymačkejte a nechte osušit na papírové utěrce.

3. Umícháme těsto

Mrkev přendejte do mísy, přidejte jedno vejce, mandlovou a hladkou mouku, strouhaný sýr a sůl. Zamíchejte těstíčko.

4. Připravíme se na pečení

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Připravte si plech s pečicím papírem a větší vykrajovátko ve tvaru srdíčka.

5. Vytvoříme srdíčka

Srdíčka vytvarujte pomocí naplnění vykrajovátka přímo na pečicím papíře. Vrstva těsta by měla být cca 3 mm tenká.

6. Šup do trouby

Nechte srdíčka péct na cca 15 minut dozlatova a můžete podávat.

7. Více informací v klubu Benjamínek 

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět až 5 % ceny každé objednávky. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde. 

Nakupte potřebné ingredience

Nastrouhaná mrkev (100 g)

Vejce (1 ks)

Strouhaná mozzarella nebo cheddar (40 g)

Mandlová mouka (3 lžíce)

Hladká mouka (1 lžíce)

Sůl (dle slanosti sýra) (3špetka)