Do dvou hodin
1 porce
Brambory a zeleninu omyjeme (neloupeme), vložíme společně s petrželí, celerem a mrkví do většího kastrolu, přidáme bobkový list a sůl, uvaříme asi 20 minut, slijeme a necháme vychladit. Ze zeleniny odstraníme slupku, nakrájíme na kostičky. 5 vajec uvaříme na tvrdo, oloupeme, nakrájíme a přidáme k zelenině. Nakrájíme cibuli, okurky a přidáme do salátu. Šálek hrášku uvaříme ve vroucí vodě, slijeme a propláchneme studenou vodou. Přidáme majonézu, hořčici dle chuti a šťávu z citronu. Salát zlehka promícháme a necháme nejlépe přes noc v lednici.
Rohlíky nasekáme na strouhanku v nožovém mixeru. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku a promícháme.
Filety z kapra opláchneme, osušíme, osolíme z obou stran, obalíme v mouce, dvou rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Smažíme na másle ghí a slunečnicovém oleji (poměr 1:1) dozlatova. Na papírovém ubrousku vysušíme přebytečný tuk.