0
K pokladně

Kadeřávkový salát s topinambury

Kadeřávkový salát s topinambury

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení kadeřávek
400 g Topinambury
4 ks Rajčata
180 g Bulgur
50 g Kešu
1 lžíce Pistáciové máslo
1 ks Citron
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
30 ml Olivový olej

Postup přípravy

1. Připravte si suroviny

Bulgur 3x dobře propláchněte a vařte v poměru 1:2 dílum osolené vody po dobu 12 - 15 minut. Poté přebytečnou vodu slijte a nechte zakrytý hrnec odpočinout 5 minut. Topinambury omyjte a nakrájejte je na tenké plátky. Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete. Pečte při 180 stupních 25–30 minut. Kadeřávek a rajčata operte ve vodě a nakrájejte je na menší kousky. Kadeřávek můžete natrhat ručně.

2. Zálivka

V mističce smíchejte lžíci pistáciového másla, lžičku citrónu, sůl, pepř a olivový olej. Metličkou promíchejte, aby se máslo s olejem propojilo.

3. Opražte oříšky a servírujte

Kešu oříšky opražte na sucho na pánvi. Ve větší míse smíchejte všechny ingredience kromě topinambur a pořádně rukama salát „promasírujte“. Nakonec servírujte do hlubokých misek, nahoru dejte opečené topinambury a oříšky.

 

Nakupte potřebné ingredience

kadeřávek (1balení)

Topinambury (400 g)

Rajčata (4 ks)

Bulgur (180 g)

Kešu (50 g)

Pistáciové máslo (1 lžíce)

Citron (1 ks)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Olivový olej (30 ml)