Kadeřávkový salát s topinambury

Kadeřávkový salát s topinambury

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Připravte si suroviny

Bulgur 3x dobře propláchněte a vařte v poměru 1:2 dílum osolené vody po dobu 12 - 15 minut. Poté přebytečnou vodu slijte a nechte zakrytý hrnec odpočinout 5 minut. Topinambury omyjte a nakrájejte je na tenké plátky. Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete. Pečte při 180 stupních 25–30 minut. Kadeřávek a rajčata operte ve vodě a nakrájejte je na menší kousky. Kadeřávek můžete natrhat ručně.

2. Zálivka

V mističce smíchejte lžíci pistáciového másla, lžičku citrónu, sůl, pepř a olivový olej. Metličkou promíchejte, aby se máslo s olejem propojilo.

3. Opražte oříšky a servírujte

Kešu oříšky opražte na sucho na pánvi. Ve větší míse smíchejte všechny ingredience kromě topinambur a pořádně rukama salát „promasírujte“. Nakonec servírujte do hlubokých misek, nahoru dejte opečené topinambury a oříšky.

 

Ingredience

1 balení kadeřávek
400 g Topinambury
4 ks Rajčata
180 g Bulgur
50 g Kešu
1 lžíce Pistáciové máslo
1 ks Citron
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
30 ml Olivový olej

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo