Do hodinky
1 porce
Bulgur 3x dobře propláchněte a vařte v poměru 1:2 dílum osolené vody po dobu 12 - 15 minut. Poté přebytečnou vodu slijte a nechte zakrytý hrnec odpočinout 5 minut. Topinambury omyjte a nakrájejte je na tenké plátky. Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete. Pečte při 180 stupních 25–30 minut. Kadeřávek a rajčata operte ve vodě a nakrájejte je na menší kousky. Kadeřávek můžete natrhat ručně.
V mističce smíchejte lžíci pistáciového másla, lžičku citrónu, sůl, pepř a olivový olej. Metličkou promíchejte, aby se máslo s olejem propojilo.
Kešu oříšky opražte na sucho na pánvi. Ve větší míse smíchejte všechny ingredience kromě topinambur a pořádně rukama salát „promasírujte“. Nakonec servírujte do hlubokých misek, nahoru dejte opečené topinambury a oříšky.