Do půl hodinky
1 porce
Propláchneme rýži studenou vodou a nasypeme do hrnce. Zalijeme ji tak, aby voda byla ještě alespoň 1 cm nad rýží a osolíme. Přiklopené vaříme cca 15 min. Po vstřebání vody rýži lehce promícháme vidličkou a přiklopené odstavíme. Obecně platí, že na množství rýže přidáváme dvojnásobek vody.
Mezitím nakrájíme kachní prso přes vlákna i s kůží na drobné kousky. Podélně rozkrojíme omytý lilek, stejně tak i cuketu a zbavíme jí středové dužiny. Oloupeme ananas a zbavíme ho tvrdého středu. Cibuli oloupeme. Vše nakrájíme na 2 cm velké kousky, případně ještě lépe na tenké dlouhé nudličky o síle 0,5 cm.
Na pánvi si rozpálíme sezamový olej a na středním plameni osmahneme nakrájené kachní prso, necháme jen zatáhnout okraje, aby uprostřed bylo stále syrové či alespoň medium a v tu chvíli přidáme cibuli, lilek, cuketu, ananas, kari pastu a vše promícháme, kari pasta by se nám měla spojit se zbylým obsahem pánve.
Zalijeme kokosovým mlékem a dochutíme rybí omáčkou. Přidáme limetkový list a cukr a společně vaříme cca dvě minuty, zelenina by měla být na skus, ne tvrdá ale ani ne rozvařená. Na závěr přidáme bambusové výhonky, bazalku a cherry rajčátka. Vaříme už jen krátce. Servírujeme s rýží.