Jednoduchá kaštanová nádivka

Jednoduchá kaštanová nádivka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g 250 g kuchyňsky upravených jedlých kaštanů nasekaných
0 lžíce 1 lžíce olivového oleje
30 g 30 g másla
1 ks 1 cibule
0.3 g 75 g slaniny
0.23 g 115 g strouhanky
4 lžíce 4 lžíce sekané petrželky
0.03 lžíce sůl
1 lžíce 1/2 lžíce černého pepře

Postup přípravy

1. Nakrájejte kaštany

Nejdříve předehřejte troubu na 180 °C, u plynové trouby zvolte stupeň 4. Kaštany nasekejte a vložte je do mísy.

2. Osmažte cibuli a slaninu

Olej a máslo rozehřejte zvlášť na pánvi na středním plameni. Osmažte rozkrájenou cibuli společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Smažte zhruba 5 minut. Až cibule zvláční a slanina začne být křupavá, máte hotovo.

3. Vše důkladně promíchejte

Připravené kaštany vložte do směsi na pánvi. Přidejte do ní strouhanku, petržel, sůl a pepř a vše pečlivě promíchejte.

4. Šup s tím do trouby

Celý pokrm přesuňte do měkké, vymazané zapékací formy. Pečte 30 minut a nádivka je hotová.

5. Zkuste si připravit kaštanové kuličky

Z kaštanové nádivky můžete snadno vytvořit také kaštanové kuličky. Ke směsi přidejte 1 lehce rozšlehané vejce. Ze směsi vytvořte 8 - 12 kuliček, rozložte je na vymazaný plech a 30 minut pečte při teplotě 180 °C.

Nakupte potřebné ingredience

250 g kuchyňsky upravených jedlých kaštanů nasekaných (250 g)

1 lžíce olivového oleje (0 lžíce)

30 g másla (30 g)

1 cibule (1 ks)

75 g slaniny (0.3 g)

115 g strouhanky (0.23 g)

4 lžíce sekané petrželky (4 lžíce)

sůl (0.03 lžíce)

1/2 lžíce černého pepře (1 lžíce)