0
K pokladně

Jahodová bílková pěna

Jahodová bílková pěna

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Bílky z čerstvých vajec
70 g Cukr krupice
120 g Čerstvé jahody
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Balzám na duši po vysvědčení

Každý v červnu drží palečky, aby byly samé jedničky. A za to napětí si celá rodina zaslouží odměnu, která pohladí po duši. Proto máme tip na sladkou jahodovou pěnu, se kterou můžete děti překvapit až se vrátí domů s vysvědčením.

2. Připravíme jahody

Nejprve umyté jahody zbavte zelené části a nakrájejte je. 

3. Vyšleháme sníh

U vajec oddělte bílky od žloutků. Do mísy s bílky přidejte špetku soli a vyšlehejte je elektrickým šlehačem v tuhý sníh. Do něj pak natřikrát zašlehejte krupicový cukr. Vznikne tuhý lesklý sníh, který tvoří pevné špičky.

4. Zapracujeme jahody

Nakonec do sněhu zašlehejte nakrájené jahody, aby se částečně rozsekaly. 

5. Servírujeme

Jahodovou pěnu ihned servírujte a dál neskladujte. 

6. Více inspirace, slev a výhod v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak sepřihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Bílky z čerstvých vajec (2 ks)

Cukr krupice (70 g)

Čerstvé jahody (120 g)

Sůl (1špetka)