Nejdříve připravte těsto. Na vál prosejte mouku, přidejte cukr, špetku soli, na menší kousky nakrájené máslo a mléko. Vypracujte kompaktní těsto, ale dejte si pozor, abyste těsto nepřepracovali. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na hodinu odležet do lednice.
2. Krok
Troubu předehřejte na 180 °C.
3. Krok
Jablka zbavte slupky a jádřince. Nakrájejte na tenké plátky a vložte do mísy. Přidejte citronovou šťávu, cukr, koření a kukuřičný škrob. Důkladně promíchejte.
4. Krok
Na pomoučněném vále vyválejte těsto do kruhu. Těsto opatrně přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Těsto poklaďte nakrájenými jablky a nechte okraj 3 cm. Ten pak přehněte přes jablka.
5. Krok
Okraje galetky potřete rozšlehaným vejcem, posypte cukrem a plátky mandlí. Vložte do rozpálené trouby a pečte do zezlátnutí 30 minut.