Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejeme na 160 a dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Máslo si rozpustíme a sušenky rozmixujeme v mixéru na drobky. K nim poté přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Sušenkový základ přesuneme do formy a prsty umačkáme do hladké vrstvy. Takto připravený korpus dáme péct do trouby na 10 minut.
Mezi tím si připravíme jablka. Ta oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Nyní připravíme náplň. Smetanový sýr asi 3 minuty šleháme, poté přidáme zakysanou smetanu, cukr a škrob a zašleháme do hladkého krému. V tuto chvíli přidáme vajíčka a vyšleháme hladký krém. Takto připravený krém přelijeme na upečený korpus, uhladíme a rovnoměrně poklademe jablky, po obvodu necháme cca 2 cm bez jablek. Takto pečeme v předehřáté troubě 25 minut.
Mezi tím si připravíme drobenku – rozpuštěné máslo smícháme s moukou a moučkovým cukrem a vypracujeme drobivé těsto.
Po 25 minutách cheesecake vytáhneme z trouby a rychle posypeme připravenou drobenkou, poté vrátíme do trouby a pečeme dalších 15 minut. Po 15 minutách troubu pouze vypneme, lehce pootevřeme a necháme cheesecake uvnitř dojít do pokojové teploty.
Mezi tím si připravíme karamel. Cukr nasypeme do pánve a necháme rozpustit, poté přilíváme po troškách smetanu a zahříváme a mícháme, dokud se nevytvoří hladká omáčka, poté necháme vychladnout cca 15 minut. Nakonec cheesecake potřeme vychladlým karamelem a přesuneme do lednice alespoň na 3 hodiny. Když je zcela studený, nožem ho raději odřízneme od stěn formy, vyndáme ho, přesuneme na talíř a podáváme.