Do hodinky
1 porce
Začneme s přípravou karamelu. Cukr nasypeme do kastrůlku a pomalu za občasného míchání zahříváme. Když je cukr zcela rozpuštěný a hnědý, začneme pomalu přilívat smetanu a mícháme, dokud se karamel ve smetaně opět nerozpustí a nám nevznikne hladká omáčka. Tu poté necháme vychladnout.
Nyní si připravíme jablka – oloupeme je, zbavíme jádřince a pokrájíme na menší kousky. Společně se 2 lžícemi krupicového cukru, lžičkou skořice a 2 lžícemi vody je v kastrůlku pomalu zahříváme, aby lehce změkla a pustila šťávu. Trvá to asi 3 minuty, jablka by měla být stála na skus. Poté je necháme také vychladnout.
V míse si smícháme zbylou smetanu, tvaroh a mascarpone se lžící moučkového cukru. Když je vše vychladlé, můžeme začít vrstvit. Začneme s vrstvou jablek, poté pokračujeme s trochou karamelu a nakonec vrstva krému. Takto pokračujeme, dokud nenaplníme celé 4 skleničky.