0
K pokladně

Jablečno karamelový dezert do skleničky

Jablečno karamelový dezert do skleničky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Jablka
2 lžíce Krupicový cukr
1 lžička Skořice
2 lžíce Voda
250 g Mascarpone
20 g Smetana ke šlehání
250 g Polotučný tvaroh
1 lžíce Moučkový cukr
130 g Smetana ke šlehání (na karamel)
70 g Krupicový cukr (na karamel)

Postup přípravy

1. Krok

Začneme s přípravou karamelu. Cukr nasypeme do kastrůlku a pomalu za občasného míchání zahříváme. Když je cukr zcela rozpuštěný a hnědý, začneme pomalu přilívat smetanu a mícháme, dokud se karamel ve smetaně opět nerozpustí a nám nevznikne hladká omáčka. Tu poté necháme vychladnout.

2. Krok

Nyní si připravíme jablka – oloupeme je, zbavíme jádřince a pokrájíme na menší kousky. Společně se 2 lžícemi krupicového cukru, lžičkou skořice a 2 lžícemi vody je v kastrůlku pomalu zahříváme, aby lehce změkla a pustila šťávu. Trvá to asi 3 minuty, jablka by měla být stála na skus. Poté je necháme také vychladnout.

3. Krok

V míse si smícháme zbylou smetanu, tvaroh a mascarpone se lžící moučkového cukru. Když je vše vychladlé, můžeme začít vrstvit. Začneme s vrstvou jablek, poté pokračujeme s trochou karamelu a nakonec vrstva krému. Takto pokračujeme, dokud nenaplníme celé 4 skleničky. 

Nakupte potřebné ingredience

Jablka (2 ks)

Krupicový cukr (2 lžíce)

Skořice (1lžička)

Voda (2 lžíce)

Mascarpone (250 g)

Smetana ke šlehání (20 g)

Polotučný tvaroh (250 g)

Moučkový cukr (1 lžíce)

Smetana ke šlehání (na karamel) (130 g)

Krupicový cukr (na karamel) (70 g)