Do hodinky
1 porce
Nakrájejte si najemno 2 snítky rozmarýnu. Na olivovém oleji rozmarýn usmažte lehce do zlatova. Stáhněte z plotny. Slijte bílé fazole. Přesuňte je do mixéru, k nim přidejte stroužek česneku, šťávu z citrónu, římský kmín, uzenou papriku, sůl a pepř. Přilijte 50ml vody a vychladlý olej s rozmarýnem. Mixujte do hladka.
Nakrájejte si chilli papričku a listy máty nadrobno. Do malé mističky přidejte olivový olej s limetkovou šťávou, špetku pepře, sůl a nasekanou mátu s chilli. Vše promíchejte.
Rozpalte si gril na 230°C. Nakrájejte si žampiony na 1cm plátky, šalotku oloupejte a rozčtvrťte. Na špejle napichujte na plocho střídavě plátky žampionů a plátky šalotky. Potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Spolu s rajčátky a plátky halloumi grilujte špízy cca 5 minut z každé strany.