Hráškovo-špenátová polévka

Hráškovo-špenátová polévka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Nowaco Hrášek hluboce zmrazený 350g
1 lžíce Pure Coco 100% bio panenský kokosový olej 250ml
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
1 ks Mrkev (cca 200g)
50 g Celer (cca 830g)
50 g Petržel (cca 300g)
3 stroužky Česnek (cca 90g)
1250 ml Konečně vývar — kuřecí 450 ml
1 ks Špenát listový 100g
4 větvičky Máta čerstvá svazek (cca 100g)
50 ml Kaiser Franz Josef Kokosové mléko 165ml
4 g Avokádo Mořská sůl s jodem 330g

Postup přípravy

1. Rozmrazíme hrášek

Vyndáme si hrášek z mrazáku a přesypeme 300 g do misky. Necháme rozmrazit.

2. Restujeme

V hlubokém hrnci si na 1 lžíci kokosovém oleje lehce orestujeme na kostičky nakrájenou 1 středně velkou cibuli, což potrvá cca 5 min. Následně k cibuli přidáme na plátky nakrájené 3 stroužky česneku, na kostičky nakrájenou 1 menší mrkev, hrst petržele a hrst celeru. Krátce orestujeme, cca 1–2 minutky.

3. Teď přidáme vývar

Do hrnce s orestovanou zeleninou nalijeme 1 litr kuřecího vývaru. Přivedeme k varu a vaříme na středním ohni cca 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Jakmile je zelenina měkká, přidáme 1 hrnek listů předem dobře propraného špenátu, hrášek a vaříme 2 min.

4. Můžeme mixovat

V tuto chvíli vypínáme plotýnku. Do polévky přidáme celou hrst máty. Vše rozmixujeme ponorným mixérem nebo ještě lépe v blenderu.

5. Už jen poslední úpravy

Na závěr přidáme 50 ml kokosového mléka. Podle potřeby osolíme. Pečlivě zamícháme a ozdobíme chia semínky, kokosovým mlékem a trochou máty.

6. Tip na závěr

Čerstvě uvařená polévka je nejlepší, má krásnou barvu až z toho bolí oči. Ohromovat barvou polévky můžeme však jen první den. Druhý den už hrášek ztrácí barvu a polévka zhoustne. Při ohřívání není problém přilít trochu vody.

Nakupte potřebné ingredience

Nowaco Hrášek hluboce zmrazený 350g (300 g)

Pure Coco 100% bio panenský kokosový olej 250ml (1 lžíce)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Celer (cca 830g) (50 g)

Petržel (cca 300g) (50 g)

Česnek (cca 90g) (3 stroužky)

Konečně vývar — kuřecí 450 ml (1250 ml)

Špenát listový 100g (1 ks)

Máta čerstvá svazek (cca 100g) (4větvičky)

Kaiser Franz Josef Kokosové mléko 165ml (50 ml)

Avokádo Mořská sůl s jodem 330g (4 g)