Do půl hodinky
1 porce
Vyndáme si hrášek z mrazáku a přesypeme 300 g do misky. Necháme rozmrazit.
V hlubokém hrnci si na 1 lžíci kokosovém oleje lehce orestujeme na kostičky nakrájenou 1 středně velkou cibuli, což potrvá cca 5 min. Následně k cibuli přidáme na plátky nakrájené 3 stroužky česneku, na kostičky nakrájenou 1 menší mrkev, hrst petržele a hrst celeru. Krátce orestujeme, cca 1–2 minutky.
Do hrnce s orestovanou zeleninou nalijeme 1 litr kuřecího vývaru. Přivedeme k varu a vaříme na středním ohni cca 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Jakmile je zelenina měkká, přidáme 1 hrnek listů předem dobře propraného špenátu, hrášek a vaříme 2 min.
V tuto chvíli vypínáme plotýnku. Do polévky přidáme celou hrst máty. Vše rozmixujeme ponorným mixérem nebo ještě lépe v blenderu.
Na závěr přidáme 50 ml kokosového mléka. Podle potřeby osolíme. Pečlivě zamícháme a ozdobíme chia semínky, kokosovým mlékem a trochou máty.
Čerstvě uvařená polévka je nejlepší, má krásnou barvu až z toho bolí oči. Ohromovat barvou polévky můžeme však jen první den. Druhý den už hrášek ztrácí barvu a polévka zhoustne. Při ohřívání není problém přilít trochu vody.