0
K pokladně

Hovězí tatarák & tatarák z červené řepy

Hovězí tatarák & tatarák z červené řepy

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Hovězí svíčková (na hovězí tatarák)
200 g Vařená řepa (na tatarák z červené řepy)
1 ks Tabasco (na tatarák)
3 ks Kyselé okurky (na tatarák)
2 ks Malé šalotky (na tatarák)
1 lžíce Kapary (na tatarák)
1 hrst Hladkolistá petržel (na tatarák z červené řepy)
1 hrst Pažitka (na hovězí tatarák)
200 ml Červený vinný ocet (na nálev)
100 ml Voda (na nálev)
1 lžíce Třtinový cukr (na nálev)
2 ks Bobkové listy (na nálev)
1 lžička Hořčičná semínka (na nálev)
2 ks Červená cibule (na naložení)
3 ks Žloutky (na majonézu)
500 ml Slunečnicový olej (na majonézu)
1 ks Citron (na majonézu)
1 stroužek Česnek (na majonézu)
1 lžíce Dijonská hořčice (na majonézu)
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 ks Kváskový chléb
1 balení Coca-Cola Multipack

Postup přípravy

1. Krok - příprava nálevu

V první fázi připravte nálev na naložení červené cibule. Svařte ocet s vodou, přidejte hořčičná semínka, bobkový list, cukr, trochu soli a pepře. Do horkého nálevu dejte nasekanou cibuli a nechte vychladnout.

2. Krok - příprava majonézy

Připravte majonézu. Vyšlehejte žloutky se lžičkou hořčice a po kapkách přidávejte slunečnicový olej. Majonéza se pomalu začne tvořit a bude houstnou s přibývajícím olejem. Jakmile bude dost hustá, přidejte citronovou šťávu – ta ji okyselí a naředí. Přidejte stroužek utřeného česneku a dochuťte dalším citronem, solí a pepřem.

3. Krok - příprava hovězího tataráku

Očistěte hovězí svíčkovou a pokrájejte ji na jemné kostičky a dejte ji do jedné misky. Přidejte pár kapek tabasca. Nasekejte všechnu šalotku, okurky, kapary, pažitku a přidejte ke svíčkové. Misku dochuťte solí, pepřem a troškou olivového oleje.

4. Krok - příprava tataráku z červené řepy

Nasekejte všechnu šalotku, okurky, kapary a přidejte do misek k řepě a svíčkové. Nasekejte petrželku a přidejte ji k řepě, ke svíčkové zase nasekejte pažitku. Obě misky promíchejte, dochuťte solí, pepřem a troškou olivového oleje.

5. Krok - Servírujeme

Tatarák v obou variantách podávejte na opečeném chlebu, s nakládanou červenou cibulí.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí svíčková (na hovězí tatarák) (200 g)

Vařená řepa (na tatarák z červené řepy) (200 g)

Tabasco (na tatarák) (1 ks)

Kyselé okurky (na tatarák) (3 ks)

Malé šalotky (na tatarák) (2 ks)

Kapary (na tatarák) (1 lžíce)

Hladkolistá petržel (na tatarák z červené řepy) (1hrst)

Pažitka (na hovězí tatarák) (1hrst)

Červený vinný ocet (na nálev) (200 ml)

Voda (na nálev) (100 ml)

Třtinový cukr (na nálev) (1 lžíce)

Bobkové listy (na nálev) (2 ks)

Hořčičná semínka (na nálev) (1lžička)

Červená cibule (na naložení) (2 ks)

Žloutky (na majonézu) (3 ks)

Slunečnicový olej (na majonézu) (500 ml)

Citron (na majonézu) (1 ks)

Česnek (na majonézu) (1 stroužek)

Dijonská hořčice (na majonézu) (1 lžíce)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Kváskový chléb (1 ks)

Coca-Cola Multipack (1balení)