Do hodinky
1 porce
V první fázi připravte nálev na naložení červené cibule. Svařte ocet s vodou, přidejte hořčičná semínka, bobkový list, cukr, trochu soli a pepře. Do horkého nálevu dejte nasekanou cibuli a nechte vychladnout.
Připravte majonézu. Vyšlehejte žloutky se lžičkou hořčice a po kapkách přidávejte slunečnicový olej. Majonéza se pomalu začne tvořit a bude houstnou s přibývajícím olejem. Jakmile bude dost hustá, přidejte citronovou šťávu – ta ji okyselí a naředí. Přidejte stroužek utřeného česneku a dochuťte dalším citronem, solí a pepřem.
Očistěte hovězí svíčkovou a pokrájejte ji na jemné kostičky a dejte ji do jedné misky. Přidejte pár kapek tabasca. Nasekejte všechnu šalotku, okurky, kapary, pažitku a přidejte ke svíčkové. Misku dochuťte solí, pepřem a troškou olivového oleje.
Nasekejte všechnu šalotku, okurky, kapary a přidejte do misek k řepě a svíčkové. Nasekejte petrželku a přidejte ji k řepě, ke svíčkové zase nasekejte pažitku. Obě misky promíchejte, dochuťte solí, pepřem a troškou olivového oleje.
Tatarák v obou variantách podávejte na opečeném chlebu, s nakládanou červenou cibulí.