Do hodinky
1 porce
Na omáčku nasekejte na drobné kousky listy petrželové natě, oregánoa česnek. Vše smíchejte solivovým olejema podrťte vhmoždíři.Přidejte sůl, černékořenía trošku chilli papričky a zalijte červeným vinným octem.
Očištěné maso osolte a položte ho na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Opečtě ho z každé strany, až získá nahnědlou barvu a pevnější povrch. Snižte intenzitu ohřívání a přidejte máslo, tymián a rozmarín. Po pár minutách sporák vypněte.
Maso nechte na pánvi a sledujte jeho vnitřní teplotu pomocí kuchyňského teploměru. Při teplotě 55°C maso vyndejte, nechte pár minút vychladnout, a až poté krájajte.
Nakrájané steaky okoreňte čerstvým černým kořením, hrubozrnnou solí a na závěr polejte omáčkou. Servírujte například s grilovanou zeleninou podle chuti.