Hovězí svíčková s petrželovou omáčkou

Hovězí svíčková s petrželovou omáčkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Hovězí svíčková
30 g Máslo
3 větvičky Tymián
2 větvičky Rozmarýn
5 g Sůl
5 g Pepř
2 ks Hrst petržele
1 ks Hrst oregána
1 ks Chilli paprička
70 ml Červený vinný ocet
2 stroužky Česnek
150 ml Olivový olej
1750 ml Coca-Cola Zero

Postup přípravy

1. Omáčka

Na omáčku nasekejte na drobné kousky listy petrželové natě, oregánoa česnek. Vše smíchejte solivovým olejema podrťte vhmoždíři.Přidejte sůl, černékořenía trošku chilli papričky a zalijte červeným vinným octem.

2. Připravíme maso

Očištěné maso osolte a položte ho na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Opečtě ho z každé strany, až získá nahnědlou barvu a pevnější povrch. Snižte intenzitu ohřívání a přidejte máslo, tymián a rozmarín. Po pár minutách sporák vypněte.

3. Maso necháme vychladnout

Maso nechte na pánvi a sledujte jeho vnitřní teplotu pomocí kuchyňského teploměru. Při teplotě 55°C maso vyndejte, nechte pár minút vychladnout, a až poté krájajte.

4. Dochutíme

Nakrájané steaky okoreňte čerstvým černým kořením, hrubozrnnou solí a na závěr polejte omáčkou. Servírujte například s grilovanou zeleninou podle chuti.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí svíčková (500 g)

Máslo (30 g)

Tymián (3větvičky)

Rozmarýn (2větvičky)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)

Hrst petržele (2 ks)

Hrst oregána (1 ks)

Chilli paprička (1 ks)

Červený vinný ocet (70 ml)

Česnek (2 stroužky)

Olivový olej (150 ml)

Coca-Cola Zero (1750 ml)