Hovězí líčka s bramborovým a zeleninovým pyré

Hovězí líčka s bramborovým a zeleninovým pyré

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Hovězí líčka Sous-vide
1 ks Mrkev
1 ks Petržel
50 g Slanina
0.5 lžička Koření na divočinu
100 ml Červené víno
250 ml Hovězí vývar
1 snítek Tymián
1 balení Brusinky
1 balení Brambory typu C
150 ml Mléko
50 g Máslo
1 balení Drobné žampiony
1 špetka Sůl
10 g Kmín

Postup přípravy

1. Krok

Hovězí líčka dejte péct do trouby dle návodu na obalu na cca 30 minut. Oloupané brambory dejte vařit v osolené vodě s troškou kmínu doměkka.

2. Krok

Mezitím si připravte pyré z kořenové zeleniny. Do hrnce dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu. Když pustí tuk, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Krátce vše zarestujte, přidejte koření na divočinu a snítku čerstvého tymiánu. Zalijte červeným vínem, zamíchejte a víno nechte asi 5 minut v otevřeném hrnci varem zredukovat. Pak přilijte hovězí vývar a společně vařte ještě asi 5 minut, dokud není zelenina dokonale měkká.

3. Krok

Po této době vyndejte tymián a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Na zjemněné můžete do horké směsi zamíchat lžíci másla. Drobné žampiony orestujte na pánvi na lžičce másla a osolte je.

4. Krok

Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte je s máslem a mlékem na kaši. Tu pak ještě našlehejte ručním mixérem (ne tyčovým, to by se z kaše stalo “lepidlo”).

5. Krok

Hotová hovězí líčka vyndejte z trouby a servírujte je s bramborovou kaší, zeleninovým pyré, orestovanými žampiony a troškou brusinek.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí líčka Sous-vide (300 g)

Mrkev (1 ks)

Petržel (1 ks)

Slanina (50 g)

Koření na divočinu (0.5lžička)

Červené víno (100 ml)

Hovězí vývar (250 ml)

Tymián (1snítek)

Brusinky (1balení)

Brambory typu C (1balení)

Mléko (150 ml)

Máslo (50 g)

Drobné žampiony (1balení)

Sůl (1špetka)

Kmín (10 g)