Do dvou hodin
1 porce
Hovězí líčka dejte péct do trouby dle návodu na obalu na cca 30 minut. Oloupané brambory dejte vařit v osolené vodě s troškou kmínu doměkka.
Mezitím si připravte pyré z kořenové zeleniny. Do hrnce dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu. Když pustí tuk, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a petržel. Krátce vše zarestujte, přidejte koření na divočinu a snítku čerstvého tymiánu. Zalijte červeným vínem, zamíchejte a víno nechte asi 5 minut v otevřeném hrnci varem zredukovat. Pak přilijte hovězí vývar a společně vařte ještě asi 5 minut, dokud není zelenina dokonale měkká.
Po této době vyndejte tymián a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Na zjemněné můžete do horké směsi zamíchat lžíci másla. Drobné žampiony orestujte na pánvi na lžičce másla a osolte je.
Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte je s máslem a mlékem na kaši. Tu pak ještě našlehejte ručním mixérem (ne tyčovým, to by se z kaše stalo “lepidlo”).
Hotová hovězí líčka vyndejte z trouby a servírujte je s bramborovou kaší, zeleninovým pyré, orestovanými žampiony a troškou brusinek.