0
K pokladně

Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Mleté hovězí maso (na karbanátky)
200 g Strouhanka (na karbanátky)
1 ks Cibule (na karbanátky)
2 ks Vejce (na karbenátky)
1 lžíce Kečup (na karbanátky)
1 lžíce Plnotučná hořčice (na karbanátky)
3 stroužky Česnek (na karbanátky)
2 snítky Čerstvý tymián (na karbanátky)
1 hrst Hladkolistá petržel (na karbanátky)
1 hrst Čerstvý kopr (na karbanátky)
10 ml Olivový olej (na karbanátky)
200 ml Bílý jogurt (na dip)
100 g Slanina (na dip)
1 lžíce Majonéza (na dip)
1 lžíce Citronová šťáva (na dip)
1 špetka Sůl
1 špetka Čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

1. Krok

Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.

2. Krok

Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete a postupně přisypte strouhanku.

3. Krok

Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku.

4. Krok

Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.

5. Krok

Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu a majonézy.

6. Krok

Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Nakupte potřebné ingredience

Mleté hovězí maso (na karbanátky) (600 g)

Strouhanka (na karbanátky) (200 g)

Cibule (na karbanátky) (1 ks)

Vejce (na karbenátky) (2 ks)

Kečup (na karbanátky) (1 lžíce)

Plnotučná hořčice (na karbanátky) (1 lžíce)

Česnek (na karbanátky) (3 stroužky)

Čerstvý tymián (na karbanátky) (2snítky)

Hladkolistá petržel (na karbanátky) (1hrst)

Čerstvý kopr (na karbanátky) (1hrst)

Olivový olej (na karbanátky) (10 ml)

Bílý jogurt (na dip) (200 ml)

Slanina (na dip) (100 g)

Majonéza (na dip) (1 lžíce)

Citronová šťáva (na dip) (1 lžíce)

Sůl (1špetka)

Čerstvě mletý pepř (1špetka)