Housky k polévce

Housky k polévce

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 ml Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l
4 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
20 g Fala Čerstvé droždí 42g
0 g Mouka polohrubá pšeničná 1kg
50 g Tatra Farmářské máslo 200g
0 ks Vejce M 6ks
3 g J.C. Horn Kmín celý 20g
3 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g

Postup přípravy

1. Těsto necháme vykynout

Do vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku nasypeme do mísy, přidáme kvásek, změklé máslo, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple kynout 1,5 hodiny.

2. Kmín nesmí chybět

Troubu předehřejeme na 190 °C. Vykynuté těsto na vále zpracujeme a upleteme z něj 10 housek ze tří pramenů. Housky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme je ještě 10 minut kynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí, nebo kmínem.

3. Pečeme tak akorát

Pečeme dozlatova cca 20 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Olma Dobré Mléko Čerstvé polotučné 1,5% 1l (250 ml)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (4 g)

Fala Čerstvé droždí 42g (20 g)

Mouka polohrubá pšeničná 1kg (0 g)

Tatra Farmářské máslo 200g (50 g)

Vejce M 6ks (0 ks)

J.C. Horn Kmín celý 20g (3 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (3 g)