Grilovaný ananas s mascarpone

Grilovaný ananas s mascarpone

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Ananas velký (cca 1500g+)
2 lžíce Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
1 lžíce Božkov Original tuzemský 37.5% 1l
1 ks Limeta (cca 70g)
1 ks Pomeranč (cca 250g)
1 lžíce Druid Mauritius třtinový přírodní cukr 1kg
1 g J.C. Horn Skořice mletá 20g
2 lžíce Medokomerc Med luční 250g
1 ks Dr. Oetker Vanilkový lusk „Bourbon” 1 ks
1 ks Maliny vanička 125g
250 g Mascarpone

Postup přípravy

1. Každý plátek omarinujeme

Nejdříve si připravíme marinádu na ananas. V mističce si rozpustíme máslo, přidáme špetku skořice, rum, šťávu z limety a pomeranče, rum a třtinový cukr. Každý plátek ananasu dobře potřeme marinádou, necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny. Rozpálíme gril a ananas grilujeme z každé strany asi 2 minuty, až bude ananas krásně měkký a zlatavý.

2. Ananas dochutíme ricottou

Ricottu v mističce podle chuti osladíme medem a přidáme vanilková semínka. Na grilovaný ananas navrstvíme ricottu a přelijeme malinami rozmačkanými s cukrem.

Nakupte potřebné ingredience

Ananas velký (cca 1500g+) (1 ks)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (2 lžíce)

Božkov Original tuzemský 37.5% 1l (1 lžíce)

Limeta (cca 70g) (1 ks)

Pomeranč (cca 250g) (1 ks)

Druid Mauritius třtinový přírodní cukr 1kg (1 lžíce)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (1 g)

Medokomerc Med luční 250g (2 lžíce)

Dr. Oetker Vanilkový lusk „Bourbon” 1 ks (1 ks)

Maliny vanička 125g (1 ks)

Mascarpone (250 g)