Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Ananas velký (cca 1500g+)
2 lžíce Máslo
1 lžíce Božkov Original tuzemský 37.5% 1l
1 ks Limeta (cca 70g)
1 ks Pomeranč (cca 250g)
1 lžíce Třtinový cukr
1 g Skořice mletá
2 lžíce Med
1 ks Vanilkový lusk
250 g Mascarpone

Postup přípravy

1. Každý plátek omarinujeme

Nejdříve si připravíme marinádu na ananas. V mističce si rozpustíme máslo, přidáme špetku skořice, rum, šťávu z limety a pomeranče, rum a třtinový cukr. Každý plátek ananasu dobře potřeme marinádou, necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny. Rozpálíme gril a ananas grilujeme z každé strany asi 2 minuty, až bude ananas krásně měkký a zlatavý.

2. Ananas dochutíme mascarpone

Mascarpone v mističce podle chuti osladíme medem a přidáme vanilková semínka. Na grilovaný ananas navrstvíme mascarpone.

Nakupte potřebné ingredience

Ananas velký (cca 1500g+) (1 ks)

Máslo (2 lžíce)

Božkov Original tuzemský 37.5% 1l (1 lžíce)

Limeta (cca 70g) (1 ks)

Pomeranč (cca 250g) (1 ks)

Třtinový cukr (1 lžíce)

Skořice mletá (1 g)

Med (2 lžíce)

Vanilkový lusk (1 ks)

Mascarpone (250 g)