Grilované kuře na pivě

Grilované kuře na pivě

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Celé kuře
1 ks Pivo
10 g Hrst tymiánu
10 g Hrst rozmarýnu
5 g Půl hrsti majoránky
50 g Máslo
2 lžíce Olej
5 g Sůl
5 g Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Gril rozpalte na 180°C - 200°C. My jsme použili stojan na kuře, do kterého jsme nalili polovinu piva. Pokud stojan nemáte, můžete použít plechovku na pivo. 

2. Krok

Gril rozpalte na 180°C - 200°C. My jsme použili stojan na kuře, do kterého jsme nalili polovinu piva. Pokud stojan nemáte, můžete použít plechovku na pivo. 

3. Krok

Bylinky nakrájejte na drobno a rozdělte na polovinu. První polovinu přidejte do piva a ve druhé obalíte kuře. Kuře dobře osolte a opepřete z vnějšku, i zevnitř. Máslo nakrájejte na plátky a opatrně vložte mezi maso a kůži, aby se nepotrhalo. 

4. Krok

Druhou polovinu piva nalijte do misky a smíchejte s olejem, dobře osolte a opepřete. Toto budete mít připravené k polévání kuřete. 

5. Krok

Kuře posaďte na stojan. Pokud vám na něm, nebo na plechovce moc nedrží, použijte ocelové jehlice. Na gril dejte nejdříve žáruvzdornou misku na odkapávání tuku z kuřete a nad něj teprve dejte kuře. 

6. Krok

Mašlovačkou potřete kuře připraveným pivem s olejem. Gril zavřete a kuře nechte na grilu hodinu a půl. Po tuto dobu několikrát zkontrolujte a kuře pomažte smíchaným pivem a olejem.

7. TIP!

Pod kuře do žáruvzdorné mísy můžete přidat dobře osolené brambory. Je třeba je podlévat, aby se nepřipálily.

Nakupte potřebné ingredience

Celé kuře (1 ks)

Pivo (1 ks)

Hrst tymiánu (10 g)

Hrst rozmarýnu (10 g)

Půl hrsti majoránky (5 g)

Máslo (50 g)

Olej (2 lžíce)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)