Do dvou hodin
1 porce
Gril rozpalte na 180°C - 200°C. My jsme použili stojan na kuře, do kterého jsme nalili polovinu piva. Pokud stojan nemáte, můžete použít plechovku na pivo.
Gril rozpalte na 180°C - 200°C. My jsme použili stojan na kuře, do kterého jsme nalili polovinu piva. Pokud stojan nemáte, můžete použít plechovku na pivo.
Bylinky nakrájejte na drobno a rozdělte na polovinu. První polovinu přidejte do piva a ve druhé obalíte kuře. Kuře dobře osolte a opepřete z vnějšku, i zevnitř. Máslo nakrájejte na plátky a opatrně vložte mezi maso a kůži, aby se nepotrhalo.
Druhou polovinu piva nalijte do misky a smíchejte s olejem, dobře osolte a opepřete. Toto budete mít připravené k polévání kuřete.
Kuře posaďte na stojan. Pokud vám na něm, nebo na plechovce moc nedrží, použijte ocelové jehlice. Na gril dejte nejdříve žáruvzdornou misku na odkapávání tuku z kuřete a nad něj teprve dejte kuře.
Mašlovačkou potřete kuře připraveným pivem s olejem. Gril zavřete a kuře nechte na grilu hodinu a půl. Po tuto dobu několikrát zkontrolujte a kuře pomažte smíchaným pivem a olejem.
Pod kuře do žáruvzdorné mísy můžete přidat dobře osolené brambory. Je třeba je podlévat, aby se nepřipálily.