Principy ochrany soukromí na Košík.cz

Košík.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo jakýkoli odkaz mimo tuto lištu souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.

Vážení zákazníci, pro zajištění bezpečnosti vás a našich kurýrů jsme zavedli nejpřísnější hygienická opatření.
Abychom omezili kontakt na minimum, do odvolání je možné platit pouze KARTOU ONLINE PŘEDEM.
Prosíme vás o spolupráci, při přebírání nákupu mějte nasazenou roušku a pokud jste v karanténě, napište nám to do poznámky. Všechny informace naleznete ZDE.

Grilované kuře na pivě

Grilované kuře na pivě

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Krok

Gril rozpalte na 180°C - 200°C. My jsme použili stojan na kuře, do kterého jsme nalili polovinu piva. Pokud stojan nemáte, můžete použít plechovku na pivo. 

2. Krok

Gril rozpalte na 180°C - 200°C. My jsme použili stojan na kuře, do kterého jsme nalili polovinu piva. Pokud stojan nemáte, můžete použít plechovku na pivo. 

3. Krok

Bylinky nakrájejte na drobno a rozdělte na polovinu. První polovinu přidejte do piva a ve druhé obalíte kuře. Kuře dobře osolte a opepřete z vnějšku, i zevnitř. Máslo nakrájejte na plátky a opatrně vložte mezi maso a kůži, aby se nepotrhalo. 

4. Krok

Druhou polovinu piva nalijte do misky a smíchejte s olejem, dobře osolte a opepřete. Toto budete mít připravené k polévání kuřete. 

5. Krok

Kuře posaďte na stojan. Pokud vám na něm, nebo na plechovce moc nedrží, použijte ocelové jehlice. Na gril dejte nejdříve žáruvzdornou misku na odkapávání tuku z kuřete a nad něj teprve dejte kuře. 

6. Krok

Mašlovačkou potřete kuře připraveným pivem s olejem. Gril zavřete a kuře nechte na grilu hodinu a půl. Po tuto dobu několikrát zkontrolujte a kuře pomažte smíchaným pivem a olejem.

7. TIP!

Pod kuře do žáruvzdorné mísy můžete přidat dobře osolené brambory. Je třeba je podlévat, aby se nepřipálily.

Ingredience

1 ks Celé kuře
1 ks Pivo
10 g Hrst tymiánu
10 g Hrst rozmarýnu
5 g Půl hrsti majoránky
50 g Máslo
2 lžíce Olej
5 g Sůl
5 g Pepř

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo