Do půl hodinky
1 porce
Pokud máte na grilu teploměr, ideální teplota je 230°C.
Odpočaté maso osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a do masa vmasírujte. Nechte chvíli odstát.
Čas masa na grilu stopujte podle požadovaného stupně propečení. My se vždy držíme propečení medium rare, tedy přibližně 4 minuty z každé strany.
Cuketu omyjte, nakrájejte na tenčí kolečka, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte na gril. Opečené cukety vložte do mísy, zakápnete olivovým olejem, šťávou z citrónu, případně osolte a opepřete.
Kerblík nebo bazalku nasekejte na drobno a přidejte do mísy. Vše spolu dobře promíchejte.
Hotový steak nechte 5 minut odležet. Můžete zabalit například přidat lžíci bylinkového másla a zabalit do alobalu nebo jen přikrýt a nechat odpočívat na teplém místě.