Grilovaná květová špička s cuketovým salátem

Grilovaná květová špička s cuketovým salátem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Hovězí květová špička
20 ml Olivový olej
5 g Sůl
5 g Pepř
2 ks Cuketa
1 ks Hrst kerblíku nebo bazalky
0.5 ks Citron

Postup přípravy

1. Rozpalte gril

Pokud máte na grilu teploměr, ideální teplota je 230°C.

2. Ochutíme

Odpočaté maso osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a do masa vmasírujte. Nechte chvíli odstát.

3. Grilujeme

Čas masa na grilu stopujte podle požadovaného stupně propečení. My se vždy držíme propečení medium rare, tedy přibližně 4 minuty z každé strany.

4. Připravíme cukety

Cuketu omyjte, nakrájejte na tenčí kolečka, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte na gril. Opečené cukety vložte do mísy, zakápnete olivovým olejem, šťávou z citrónu, případně osolte a opepřete. 

5. Přidáme bylinky

Kerblík nebo bazalku nasekejte na drobno a přidejte do mísy. Vše spolu dobře promíchejte.

6. Servírujeme

Hotový steak nechte 5 minut odležet. Můžete zabalit například přidat lžíci bylinkového másla a zabalit do alobalu nebo jen přikrýt a nechat odpočívat na teplém místě.

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí květová špička (300 g)

Olivový olej (20 ml)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)

Cuketa (2 ks)

Hrst kerblíku nebo bazalky (1 ks)

Citron (0.5 ks)