479,87 Kč/l
Do půl hodinky
1 porce
Troubu nastavíme na grilování na 220°C.
Dýni přepůlíme a vydlabejme všechny semínka uvnitř dýně. Každou polovinu pak rozkrojíme na 4 stejně velké díly. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct na 20 - 30 minut do změknutí spolu s šalvějí.
Než se dýně upeče, vytvoříme si omáčku. Smetanu zahřejeme v menším rendlíku a rozpustíme v ní gorgonzolu. Za stálého míchání dochutíme pepřem a troškou soli. Se solí opatrně, sýr je sám o sobě slaný. Jakmile se všechen sýr rozpustí, stáhneme z plamene.
Upečenou dýni naservírujeme na talíř, zakápneme lehce medem, přidáme omáčku z gorgonzoly, nakonec orestovaná semínka dýně a čerstvou šalvěj.