Fenyklový salát

Fenyklový salát

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Fenykl (cca 360g)
1 ks Cibule červená (cca 250g)
2 lžíce Fine Life Pistácie natural loupané 250g
3 větviček Kopr řezaný balený 30g
60 ml Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Citrón (cca 140g)
1 lžíce Medokomerc Med luční 250g
1 ks Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg
1 ks Vitana Pepř černý mletý 18g

Postup přípravy

1. Krájíme, strouháme

Fenykl ideálně pomocí struhadla nastrouháme na velmi tenké plátky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky a vše vložíme do mísy.

2. Přidáme pistácie a kopr

Pistácie a snítky kopru nasekáme nahrubo a přidáme k fenyklu a cibuli.

3. Lahodná zálivka

Smícháme olivový olej, šťávu z půl citronu, med, sůl a pepř pro vytvoření zálivky a přelijeme přes salát a dobře promícháme. Ihned podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Fenykl (cca 360g) (2 ks)

Cibule červená (cca 250g) (1 ks)

Fine Life Pistácie natural loupané 250g (2 lžíce)

Kopr řezaný balený 30g (3větviček)

Borges Original Extra panenský olivový olej 500ml (60 ml)

Citrón (cca 140g) (1 ks)

Medokomerc Med luční 250g (1 lžíce)

Solsanka Mořská sůl s jodem a fluorem 1kg (1 ks)

Vitana Pepř černý mletý 18g (1 ks)