Do hodinky
1 porce
Klobásy dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Po 5 minutách slijeme vývar. Uvařenou klobásu poznáme tak, že nám hezky změklo. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory. Necháme je chvilku odstát, až pustí vodu. Tu potom slijeme. Přidáme mléko, vejce, rozetřený česnek, špetku soli, pepře a 2 lžičky majoránky.
Uvařené klobásy nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho k bramborákové směsi. Celou směs promícháme a přisypeme mouku. Na pánvičce si rozehřejeme tuk a dozlatova usmažíme bramboráky.
Z másla a mouky si uděláme jíšku, kterou podlijeme vývarem. Přidáme plátky česneku spolu se solí a pepřem. Vše povaříme po dobu 15 minut.
Bramboráky lze podávat polité teplou omáčkou nebo dát omáčku na stranu jako dip. Můžeme je ozdobit pažitkou, která krásně voní a výborně doplní chuť brambor a česneku. Přejeme dobrou chuť!