Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Česká produkce - Dýně Hokaido (cca 1250g)
120 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
120 g Country Life Cukr třtinový tmavý 500g
120 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
70 ml Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l
2 ks OVUS Vejce Moravia 6ks - podestýlková
5 ml Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml
370 g Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg
6 g Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g
5 g J.C. Horn Skořice mletá 20g
2 ks Kotányi Hřebíček celý 18g
5 g Kotányi Kardamom mletý 10g
2 g Kotányi Muškátový ořech mletý 18g
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g

Postup přípravy

1. Dýni s cukrem pečeme doměkka

Nejprve zbavíme dýni pecek a nakrájíme ji na měsíčky. Ty dáme s trochou másla do vymazané zapékací mísy a posypeme je hnědým cukrem. Misku s takto připravenou dýní zakryjeme alobalem a dáme ji péct na 180 stupňů asi na 20 - 30 minut, dokud dýně nezměkne. Cukr se na dýni rozpustí a lehce zkaramelizuje.

2. Vše pomixujeme v těsto

Oba cukry, prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, koření a sůl rozmícháme v míse. Vychladlou dýni rozmixujeme spolu s rozpuštěným máslem a vanilkovým extraktem v hladké pyré a přidáme mléko a vejce. Tuto směs smícháme se směsí sypkých surovin a těsto rozdělíme do muffinové formy. Pečeme je na 180 stupňů asi 20 - 30 minut.

3. Nechte si chutnat!

Před podáváním muffiny posypeme moučkovým cukrem.

Nakupte potřebné ingredience

Česká produkce - Dýně Hokaido (cca 1250g) (600 g)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (120 g)

Country Life Cukr třtinový tmavý 500g (120 g)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (120 g)

Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l (70 ml)

OVUS Vejce Moravia 6ks - podestýlková (2 ks)

Dr. Oetker Aroma vanilkové 38ml (5 ml)

Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg (370 g)

Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g (6 g)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (5 g)

Kotányi Hřebíček celý 18g (2 ks)

Kotányi Kardamom mletý 10g (5 g)

Kotányi Muškátový ořech mletý 18g (2 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)