Do půl hodinky
1 porce
Nejprve si připravte dýňové pyré, klidně i den předem. Dýni hokaido nemusíte loupat, pouze ji nakrájejte na měsíčky a zbavte semínek.
Kousky dýně přendejte do pekáče nebo zapékací mísy, pokapejte ho lehce olejem a dejte je péct na 180 stupňů přibližně na 30 minut, dokud dýně nezměkne.
Smíchejte si směs koření ze skořice, mletého zázvoru, nového koření a muškátového oříšku.
Upečené měkké měsíčky dýně nechte zchladnout a pak je v misce rozmixujte tyčovým mixérem se lžičkou směsi koření a přibližně dvěma lžícemi vody.
Do hrnce nalijte mléko, přisypte k němu ovesné vločky, vanilkový cukr, jednu lžíci cukru krupice a špetku soli. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte kaši do zhoustnutí. Nakonec do ní zamíchejte 2 – 3 lžíce dýňového pyré.
Teď je čas na karamelizovaná jablka s vlašskými ořechy. Na malé pánvi (ideálně s keramickým povrchem) restujte na másle měsíčky jablek. Když jsou zlatavé zasypte je lžičkou cukru a nechte zkaramelizovat.
Dýňovou kaši servírujte teplou se zkaramelizovanými jablky a kousky čokolády. Ta se v kaši částečně rozpustí a dodá jí dokonalou chuť.