Dýňová ovesná kaše s karamelizovanými jablky

Dýňová ovesná kaše s karamelizovanými jablky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.5 ks Dýně hokaido (pyré)
1 lžíce Slunečnicový olej (pyré)
1 lžička Skořice (pyré)
0.5 lžička Mletý zázvor (pyré)
4 špetka Strouhaný muškátový oříšek (pyré)
0.5 lžička Drcený hřebíček (pyré)
0.5 lžička Nové koření mleté (pyré)
70 g Jemné ovesné vločky (ovesná kaše)
300 ml Mléko (ovesná kaše)
1 balení Vanilkový cukr (ovesná kaše)
2 lžíce Cukr krupice (ovesná kaše)
1 ks Jablko (ovesná kaše)
1 lžíce Máslo (ovesná kaše)
1 balení Čokoláda (ovesná kaše)
1 špetka Sůl (ovesná kaše)
1 špetka Sůl (ovesná kaše)

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si připravte dýňové pyré, klidně i den předem. Dýni hokaido nemusíte loupat, pouze ji nakrájejte na měsíčky a zbavte semínek.

2. Krok

Kousky dýně přendejte do pekáče nebo zapékací mísy, pokapejte ho lehce olejem a dejte je péct na 180 stupňů přibližně na 30 minut, dokud dýně nezměkne.

3. Krok

Smíchejte si směs koření ze skořice, mletého zázvoru, nového koření a muškátového oříšku.

4. Krok

Upečené měkké měsíčky dýně nechte zchladnout a pak je v misce rozmixujte tyčovým mixérem se lžičkou směsi koření a přibližně dvěma lžícemi vody.

5. Krok

Do hrnce nalijte mléko, přisypte k němu ovesné vločky, vanilkový cukr, jednu lžíci cukru krupice a špetku soli. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte kaši do zhoustnutí. Nakonec do ní zamíchejte 2 – 3 lžíce dýňového pyré.

6. Krok

Teď je čas na karamelizovaná jablka s vlašskými ořechy. Na malé pánvi (ideálně s keramickým povrchem) restujte na másle měsíčky jablek. Když jsou zlatavé zasypte je lžičkou cukru a nechte zkaramelizovat.

7. Krok

Dýňovou kaši servírujte teplou se zkaramelizovanými jablky a kousky čokolády. Ta se v kaši částečně rozpustí a dodá jí dokonalou chuť.

Nakupte potřebné ingredience

Dýně hokaido (pyré) (0.5 ks)

Slunečnicový olej (pyré) (1 lžíce)

Skořice (pyré) (1lžička)

Mletý zázvor (pyré) (0.5lžička)

Strouhaný muškátový oříšek (pyré) (4špetka)

Drcený hřebíček (pyré) (0.5lžička)

Nové koření mleté (pyré) (0.5lžička)

Jemné ovesné vločky (ovesná kaše) (70 g)

Mléko (ovesná kaše) (300 ml)

Vanilkový cukr (ovesná kaše) (1balení)

Cukr krupice (ovesná kaše) (2 lžíce)

Jablko (ovesná kaše) (1 ks)

Máslo (ovesná kaše) (1 lžíce)

Čokoláda (ovesná kaše) (1balení)

Sůl (ovesná kaše) (1špetka)

Sůl (ovesná kaše) (1špetka)