Dušené hovězí maso na červeném víně

Dušené hovězí maso na červeném víně

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

750 g Ekofarma Babiny - Hovězí zadní spodní šál
300 ml Ekofarma Babiny - Hovězí vývar
1 ks Cibule žlutá
2 stroužky Česnek
1 ks Mrkev
1 ks Petržel
200 ml Červené víno
3 ks Bobkový list
10 ks Nové koření celé
1 větvičky Jalovec celý
1 větvičky Rozmarýn
1 lžíce Sádlo
1 ks Citrón
1 ks Pepř čený

Postup přípravy

1. Zeleninový základ

Cibuli nakrájíme na hrubo a česnek na plátky. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. V tlustostěnném velkém hrnci na rozpáleném sádle krátce orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mrkev a petržel a společně restujeme, dokud nezačne mrkev pouštět barvu.

2. Přidáme hovězí

Zeleninu v hrnci nahrneme ke straně a na zbylém prostoru ze všech stran orestujeme na větší kousky osolené hovězí maso.

3. A bylinky

Když je maso na povrchu zatáhnuté, smícháme ho se zeleninou. Přidáme bylinky, koření a sůl.

4. Tlakový hrnec vše urychlí

Obsah hrnce zalijeme vínem a vývarem, přiklopíme a dáme vařit na mírný plamen cca 5 hodin, dokud maso nezměkne. Čas můžeme zkrátit, pokud použijeme tlakový hrnec.

5. Bude i omáčka

Maso vyndáme z hrnce a zbylý obsah rozmixujeme na omáčku. Tu dochutíme pár kapkami citronové šťávy.

6. A jak servírovat?

Maso servírujeme s bramborovou kaší, přelité omáčkou a brusinkami.

Nakupte potřebné ingredience

Ekofarma Babiny - Hovězí zadní spodní šál (750 g)

Ekofarma Babiny - Hovězí vývar (300 ml)

Cibule žlutá (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Mrkev (1 ks)

Petržel (1 ks)

Červené víno (200 ml)

Bobkový list (3 ks)

Nové koření celé (10 ks)

Jalovec celý (1větvičky)

Rozmarýn (1větvičky)

Sádlo (1 lžíce)

Citrón (1 ks)

Pepř čený (1 ks)