Časově náročný
1 porce
Cibuli nakrájíme na hrubo a česnek na plátky. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. V tlustostěnném velkém hrnci na rozpáleném sádle krátce orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mrkev a petržel a společně restujeme, dokud nezačne mrkev pouštět barvu.
Zeleninu v hrnci nahrneme ke straně a na zbylém prostoru ze všech stran orestujeme na větší kousky osolené hovězí maso.
Když je maso na povrchu zatáhnuté, smícháme ho se zeleninou. Přidáme bylinky, koření a sůl.
Obsah hrnce zalijeme vínem a vývarem, přiklopíme a dáme vařit na mírný plamen cca 5 hodin, dokud maso nezměkne. Čas můžeme zkrátit, pokud použijeme tlakový hrnec.
Maso vyndáme z hrnce a zbylý obsah rozmixujeme na omáčku. Tu dochutíme pár kapkami citronové šťávy.
Maso servírujeme s bramborovou kaší, přelité omáčkou a brusinkami.