0
K pokladně

Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem

Domácí špecle se slaninou a pivním sýrem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Mouka
1 ks Vejce
50 g Anglická slanina
0.25 g Muškát. květ
40 g Cibule
50 g Pivní sýr
5 g Hladkolistá petržel
10 g Sádlo
100 g špecle

Postup přípravy

1. Vytvoříme si těsto na špecle

Mouku vyšleháme s vodou (140 ml na 2 porce), osolíme a přidáme muškátový květ a vejce.

2. Špecle si uvaříme

Přes síto protlačujeme těsto do vroucí vody (pokud nemáme síto, dáme těsto na prkénko a nožem odsekáváme nočky) a vaříme, dokud špecle nevyplavou. Po slití špecle propláchneme studenou vodou.

3. Připravíme si další suroviny

Nakrájíme slaninu na kostičky a cibuli nadrobno. Nasekáme petržel. Pivní sýr nakrájíme na kostičky.

4. Suroviny si orestujeme

Na sádle orestujeme slaninu s cibulí a přidáme špecle. Restujeme další 2 minuty a přisypeme pivní sýr a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Před podáváním posypeme každou porci petrželí.

Nakupte potřebné ingredience

Mouka (100 g)

Vejce (1 ks)

Anglická slanina (50 g)

Muškát. květ (0.25 g)

Cibule (40 g)

Pivní sýr (50 g)

Hladkolistá petržel (5 g)

Sádlo (10 g)

špecle (100 g)