0
K pokladně

Domácí pizza

Domácí pizza

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Hladká mouka
0.25 ks Kostky droždí
2 lžíce Olivový olej
0.5 lžíce Krupicový cukr
0.5 lžíce Sůl
1 ks Rajčatové sugo
1 ks Sýr mozzarella
1 ks Oregáno

Postup přípravy

1. Zaděláme těsto

Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, 220 ml vlažné vody, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.

2. Předehřejeme troubu

Troubu předehřejte na 230 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu-plech na pizzu.

3. Připravíme pizzu a dáme péct

Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi 10 minut kynout. Potřete ji sugem, ozdobte dle své chuti a fantazie a posypte sušeným oreganem. Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu. Dál pečte ještě asi 15-20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (300 g)

Kostky droždí (0.25 ks)

Olivový olej (2 lžíce)

Krupicový cukr (0.5 lžíce)

Sůl (0.5 lžíce)

Rajčatové sugo (1 ks)

Sýr mozzarella (1 ks)

Oregáno (1 ks)