Dobře naložený utopenec

Dobře naložený utopenec

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Špekáčky
4 ks Cibule
4 lžíce Plnotučná hořčice
8 lžíce Cukr
0.025 lžíce Sůl
80 ml Ocet
240 ml Pivo
4 ks Bobkový list
0.5 ks Nové koření
16 ks Celý pepř
8 ks Chilli papričky
0.333 g Mletý pepř

Postup přípravy

1.

Nejprve si připravte nálev. Do hrnce nalijte pivo, přidejte koření (bobkový list, nové koření a celý pepř). Nesmí chybět sůl, cukr a ocet. Nálev zahřejte a promíchejte.

2.

Během přípravy nálevu oloupejte cibule, očistěte je a rozkrájejte na plátky. Doporučujeme cibulí nešetřit. :)

3.

Špekáčky před naložením oloupejte. Pokud byste na to zapomněli, trvalo by minimálně měsíc, než by se chuť nálevu dostala do středu špekáčků.

4.

Utopence nakrojte a potřete hořčicí, kterou jste smíchali s pepřem. Poté vložte do špekáčku cibuli a chilli papričky.

5.

Vypláchněte si velkou zavařovací sklenici. Vkládejte do ní na sebe střídavě cibuli a utopence a každou vrstvu stlačte rukou. Vše nakonec zalijte vlažným nálevem a udusejte. Utopence nechte týden ležet v chladné místnosti, popřípadě v lednici.

6.

Podávejte s čerstvým chlebem a sklenicí dobrého piva. :)

Nakupte potřebné ingredience

Špekáčky (3 ks)

Cibule (4 ks)

Plnotučná hořčice (4 lžíce)

Cukr (8 lžíce)

Sůl (0.025 lžíce)

Ocet (80 ml)

Pivo (240 ml)

Bobkový list (4 ks)

Nové koření (0.5 ks)

Celý pepř (16 ks)

Chilli papričky (8 ks)

Mletý pepř (0.333 g)