Do hodinky
1 porce
Nejprve si připravte nálev. Do hrnce nalijte pivo, přidejte koření (bobkový list, nové koření a celý pepř). Nesmí chybět sůl, cukr a ocet. Nálev zahřejte a promíchejte.
Během přípravy nálevu oloupejte cibule, očistěte je a rozkrájejte na plátky. Doporučujeme cibulí nešetřit. :)
Špekáčky před naložením oloupejte. Pokud byste na to zapomněli, trvalo by minimálně měsíc, než by se chuť nálevu dostala do středu špekáčků.
Utopence nakrojte a potřete hořčicí, kterou jste smíchali s pepřem. Poté vložte do špekáčku cibuli a chilli papričky.
Vypláchněte si velkou zavařovací sklenici. Vkládejte do ní na sebe střídavě cibuli a utopence a každou vrstvu stlačte rukou. Vše nakonec zalijte vlažným nálevem a udusejte. Utopence nechte týden ležet v chladné místnosti, popřípadě v lednici.
Podávejte s čerstvým chlebem a sklenicí dobrého piva. :)