0
K pokladně

Čokoládové kynuté muffiny

Čokoládové kynuté muffiny

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

220 ml Mléko
520 g Hladká mouka
80 g Krupicový cukr
1 balení Sušené droždí
80 g Máslo
2 ks Vejce
1 špetka Sůl
80 g Máslo (na náplň)
100 g Hořká čokoláda (na náplň)
100 g Třtinový cukr (na náplň)
15 g Kakao (na náplň)

Postup přípravy

1. Krok

Odměříme si suroviny a začneme s přípravou kvásku. Mléko si lehce ohřejeme, přidáme droždí, lžíci mouky a cukru, promícháme a necháme na teplém místě vzejít, trvá to asi 5 až 10 minut. V míse smícháme zbylou mouku, cukr a sůl, uprostřed uděláme důlek, vlijeme rozpuštěné máslo, vajíčka a kvásek. Suroviny nahrubo smícháme a necháme 5 minut odpočívat, poté pomocí robotu či ručně vypracujeme hladké a nelepivé těsto, poté hněteme 5 minut. Pružné a lehce lepivé těsto přesuneme do mísy a necháme na teplém místě hodinu kynout.

2. Krok

Mezi tím si připravíme náplň – čokoládu nasekáme nadrobno a kakao a cukr smícháme dohromady. Máslo necháme zcela povolit. Když je těsto nakynuté, rozválíme ho na lehce pomoučněné pracovní ploše na obdélník o velikosti asi 50x30 cm. Těsto rovnoměrně potřeme změklým máslem, poté posypeme cukrem s kakaem a čokoládou. Nyní ho zarolujeme tak, aby nám vznikl kratší a silnější váleček a nařežeme ho na 12 stejných šneků.

3. Krok

Připravíme si formu na muffiny vymazanou máslem a předehřejeme troubu na 180 stupňů, Jednotlivé šneky vložíme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 15-18 minut či dozlatova, poté necháme zcela vychladnout. Vychladlé pocukrujeme a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Mléko (220 ml)

Hladká mouka (520 g)

Krupicový cukr (80 g)

Sušené droždí (1balení)

Máslo (80 g)

Vejce (2 ks)

Sůl (1špetka)

Máslo (na náplň) (80 g)

Hořká čokoláda (na náplň) (100 g)

Třtinový cukr (na náplň) (100 g)

Kakao (na náplň) (15 g)