Čokoládové kynuté muffiny

Čokoládové kynuté muffiny

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Krok

Odměříme si suroviny a začneme s přípravou kvásku. Mléko si lehce ohřejeme, přidáme droždí, lžíci mouky a cukru, promícháme a necháme na teplém místě vzejít, trvá to asi 5 až 10 minut. V míse smícháme zbylou mouku, cukr a sůl, uprostřed uděláme důlek, vlijeme rozpuštěné máslo, vajíčka a kvásek. Suroviny nahrubo smícháme a necháme 5 minut odpočívat, poté pomocí robotu či ručně vypracujeme hladké a nelepivé těsto, poté hněteme 5 minut. Pružné a lehce lepivé těsto přesuneme do mísy a necháme na teplém místě hodinu kynout.

2. Krok

Mezi tím si připravíme náplň – čokoládu nasekáme nadrobno a kakao a cukr smícháme dohromady. Máslo necháme zcela povolit. Když je těsto nakynuté, rozválíme ho na lehce pomoučněné pracovní ploše na obdélník o velikosti asi 50x30 cm. Těsto rovnoměrně potřeme změklým máslem, poté posypeme cukrem s kakaem a čokoládou. Nyní ho zarolujeme tak, aby nám vznikl kratší a silnější váleček a nařežeme ho na 12 stejných šneků.

3. Krok

Připravíme si formu na muffiny vymazanou máslem a předehřejeme troubu na 180 stupňů, Jednotlivé šneky vložíme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 15-18 minut či dozlatova, poté necháme zcela vychladnout. Vychladlé pocukrujeme a můžeme podávat.

Ingredience

220 ml Mléko
520 g Hladká mouka
80 g Krupicový cukr
1 balení Sušené droždí
80 g Máslo
2 ks Vejce
1 špetka Sůl
80 g Máslo (na náplň)
15 g Kakao (na náplň)

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo