Do hodinky
1 porce
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a pekáček o rozměru cca 30x20 cm vyložíme pečicím papírem. Celá vajíčka společně s cukrem vyšleháme do hladké, světlé a nadýchané pěny, v robotu to na nejvyšší rychlost trvá cca 6 minut. Jakmile jsou vajíčka již krásně světlá, krátce zašleháme olej, mléko, citronovou šťávu i kůru. V míse smícháme mouku, kypřící prášek a špetku soli a vše promícháme, poté tuto směs opatrně stěrkou zapracujeme do těsta. Těsto nemícháme ale pouze podebíráme, abychom neporušili vzduchové bublinky a těsto zůstalo krásně nadýchané.
Přelijeme ho do připravené formy a pečeme cca 25-30 minut, buchta by měla lehce zezlátnout, raději vyzkoušíme ještě špejlí. Po upečení necháme vychladnout ve formě.
Jakmile je buchta již studená, připravíme si polevu – moučkový́ cukr smícháme s citronovou šťávou. Vychladlou polijeme polevou, uhladíme a necháme ztuhnout cca 15 minut.