Čína s kuřecím masem

Čína s kuřecím masem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Kuřecí maso
1 balení Koření čína
1 lžička Solamyl
70 g Mrkev
70 g Paprika červená
100 g Pórek
100 g Cuketa
1 lžíce Sojová omáčka
2 lžíce Olej
1 lžíce Sladká chilli omáčka
1 balení Rýže

Postup přípravy

1. Příprava masa

Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, které zakapeme cca lžičkou oleje, okořeníme kořenící směsí na "čínu" a pokud kořenící směs neobsahuje sůl, maso také osolíme a necháme chvíli odležet.

2. Příprava zeleniny

Mezitím si připravíme zeleninu, kterou budeme potřebovat. Mrkev pokrájíme na tenká kolečka, papriku a cuketu na nudličky a pórek na kolečka cca 4 mm silná.

3. smažíme maso

Odležené maso posypeme lžící solamylu tak, aby se všechny kousky masa obalily. Následně je vložíme (nejlépe po kouskách, aby se neslepily) do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme je ze všech stran dozlatova.

4. Na závěr

Po osmažení je vyndáme z pánve stranou a do pánve s olejem z masa nasypeme připravenou zeleninu, kterou smažíme zprudka za občasného promíchání tak, abychom jí měli hotovou na skus. Hotovou zeleninu zaprášíme cca lžičkou solamylu, promícháme, přilijeme vodu dle potřeby (cca 60 ml), dochutíme sojovou omáčkou (cca 1 lžíce) a sladkou chilli omáčkou (cca 1 lžíce) a vše necháme jen krátce provařit. Zeleninu odstavíme, přidáme k ní osmažené maso a promícháme.

5. Servírujeme

Podáváme s rýží.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí maso (200 g)

Koření čína (1balení)

Solamyl (1lžička)

Mrkev (70 g)

Paprika červená (70 g)

Pórek (100 g)

Cuketa (100 g)

Sojová omáčka (1 lžíce)

Olej (2 lžíce)

Sladká chilli omáčka (1 lžíce)

Rýže (1balení)