Cibulové kroužky s křenovou omáčkou

Cibulové kroužky s křenovou omáčkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Cibule
100 g Hladká mouka
4 g Droždí
175 ml Voda
0.5 lžička Mletý fenykl
1 špetka Cukr krupice
4 lžíce Majonéza (křenová omáčka)
8 lžic Zakysaná smetana (křenová omáčka)
4 lžíce Smetanový křen (křenová omáčka)
1 špetka Sůl (křenová omáčka)
1 špetka Pepř (křenová omáčka)

Postup přípravy

1. Krok

Do vlažné vody rozmačkáme droždí, přidáme špetku cukru a vmícháme mouku s mletým fenyklem. Necháme odpočinout na teple 30 minut. Mezitím nakrájíme cibuli na centimetrové plátky a rozebere ji na jednotlivé kroužky.

2. Krok

Cibulové kroužky poprášíme hladkou moukou a obalíme v těstíčku, které jsme předtím promíchali.

3. Krok

Kroužky smažíme v oleji při 180 °C dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.

4. Krok

Křenovou omáčku vytvoříme smícháním všech ingrediencí a dochutíme solí a pepřem. Omáčku můžeme zpestřit nakrájenou meduňkou.

5. TIP!

Pokud máte vy nebo někdo z rodiny problém se snášenlivostí lepku, použijte mouku bezlepkovou. Mezi přirozeně bezlepkové patří kukuřičná, pohanková, rýžová, mandlová, hrachová, cizrnová, fazolová a třeba i amarantová.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule (3 ks)

Hladká mouka (100 g)

Droždí (4 g)

Voda (175 ml)

Mletý fenykl (0.5lžička)

Cukr krupice (1špetka)

Majonéza (křenová omáčka) (4 lžíce)

Zakysaná smetana (křenová omáčka) (8lžic)

Smetanový křen (křenová omáčka) (4 lžíce)

Sůl (křenová omáčka) (1špetka)

Pepř (křenová omáčka) (1špetka)