Chřestový salát s řepou

Chřestový salát s řepou

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

450 g Chřest zelený 450g
0 g Abasto Salát Mesclun babymix, vanička 125g
40 g Delmart Pistácie jádra loupaná 150g
1 ks Řepa červená (cca 500g)
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
4 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej 500ml
0 lžíce Balsamic ocet 500ml
1 stroužek Česnek (cca 60g)
5 g Boneco Premium Hořčice dijon 130g
1 lžíce Country Life Bio sirup rýžový 350g
3 ml Limmi 100% citrónová šťáva 200ml
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g

Postup přípravy

1. Připravíme gril

Nejprve si rozpálíme gril cca na 200 °C. Rošt potřeme olivovým olejem.

2. Dresink důkladně promícháme

Připravíme si dresink a zároveň marinádu. Do misky nalijeme 4 lžíce olivového oleje. Přidáme stroužek rozdrceného česneku, 2 lžíce balsamica, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžičku rýžového sirupu nebo medu, ½ lžičky soli, ½ lžíce šťávy z citrónu a špetku pepře. Vše důkladně promícháme.

3. Chřest krátce ogrilujeme

Na rozpálený gril pokládáme výhonky chřestu. Pravidelně potíráme marinádou a obracíme. Grilujeme 3-4 minuty.

4. Salát podáváme s pistáciemi

Do mísy přidáme salátové listy, na úzké plátky nakrájenou 1 řepu, na kousky pokrájený grilovaný chřest. Dochutíme zbytkem dresinku a špetkou soli. Na závěr salát posypeme pistáciemi.

Nakupte potřebné ingredience

Chřest zelený 450g (450 g)

Abasto Salát Mesclun babymix, vanička 125g (0 g)

Delmart Pistácie jádra loupaná 150g (40 g)

Řepa červená (cca 500g) (1 ks)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (4 lžíce)

Balsamic ocet 500ml (0 lžíce)

Česnek (cca 60g) (1 stroužek)

Boneco Premium Hořčice dijon 130g (5 g)

Country Life Bio sirup rýžový 350g (1 lžíce)

Limmi 100% citrónová šťáva 200ml (3 ml)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (2 g)